Пуснаха под гаранция двама от обвинените за обира на хасковската поща, двама останаха в ареста

Двама от четиримата обвинени за обира на хасковската поща през лятото, когато бяха задигнати близо 2 млн.лева, Кадир Масар-Катката и Антон Найденов, са пуснати под парична гаранция от по пет хиляди лева. Това съобщи прокурорът по делото Дарина Славова. Мотивът е, че няма достатъчно данни, че двамата има опасност да извършат друго престъпление или да се укрият, те имат и чисто съдебно минало. По информация на колегите от Haskovo.NET 41-годишният Антон Найденов е от Асеновград. Обвиненията на двамата са за съучастие в грабежа обаче остават.

Другите двама задържани и привлечени като обвиняеми за обира - шампионът по мотокрос Красен Кънчев-Красивия, сочен за организатор, и Тихомир Мавродиев, шеф на инкасо охраната в Пощата на служба във фирма ASP, останаха в ареста. Най-тежката мярка "задържане под стража" за тях бе постановена днес следобед. В залата прокурорът Дарина Славова посочи, че срещу двамата има събрани доказателства за подготовката и участието им в обира и уточни, че все още обвинението не е готово да представи пред съда събраните веществени доказателства, понеже повечето от тях са на експертиза.

В дома на Кънчев във Великотърновското село Присово са открити белезници, съпоставими по вид, модел и материал  с тези от местопрестъплението, с които е бил завързан пазача на пощата в нощта на обира. Освен това при обиските е прибрана и саморъчно направена скица на пощата с подробности - местоположението на будката на пазача, на трезора, както и на датчиците. Прокуратурата разполага и с показанията на анонимен свидетел, който е разпознал Кънчев да обикаля около пощата дни преди обира. Сторил му се подозрителен, защото е бил е с качулка посред лято. Известен факт е пък, че Красен е живял в Хасково под наем на метри от пощата.

Обвинението срещу четиримата е за въоръжен грабеж в особено големи размери, за което наказанието е затвор до 15 години.

По думите на прокурор Славова за момента няма други арести, но извършителите на грабежа категорично са повече от задържаните до момента.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини