0 °C

Фалшиви пари, оръжие и дрога вдигнаха на крак ДАНС

Материали, предназначени за подправка на парична знаци, 13 карабини и пушки и над 3.2 кг марихуана са намерени в дома на Атанас А. от първомайското село Татарево. След като няколко дни селото беше под обсада от ДАНС, вчера той е задържан за 72 часа. Информацията е от сайта на Прокуратурата на Република България.

Освен него е задържан и Румен Я. за пазене и укриване на материали, които са предназначени за подправка на парични знаци.Има и трети арестуван, който е съдействал на разследването.

До задържането на Атанас А. се е стигнало след като в ДАНС е получен оперативен сигнал от държава на Балканския полуостров, че в Пловдив и София се готви мащабна сделка за продажба на фалшиви евра. Най-напред са намерени фалшиви банкноти на стойност между 12 и 14 милиона, потопени във водата на язовир „Мечка“ до село Леново. В Татрево са открити 405 листа с отпечатани на всеки от тях по 6 броя купюри на банкноти с номинал по 500 евро всяка или общо 2 430 броя купюри с обща номинална стойност 1 млн. 215 хил. евро.

За случая бе разказано на извънредна конференция с участието на главния прокурор Сотир Цацаров. Сумата не е уточнена, защото все още намереното се суши. Една част от банкнотите не са нарязани, нямат холограмен стикер. Работи се по версията , че парите са отпечатани в печатницата на Петър Петров-Растера.

"Имаме съмнение , че са отпечатани в печатницата, тъй като в тези банкноти има една дребна грешка, допусната и във фалшивите евро, открити през 2008-2009 година. В копюрите, на които е изобразена картата на Европа, един от ръкавите на Халкидическия полуостров с Атон липсва. Убедени сме , че тези пари са отломки от партидите, отпечатани преди години", каза апелативният прокурор Иван Даскалов.

Голяма част от намереното оръжие е със заличени номера, но въпреки това е установено, че е откраднато от оръжеен магазин в Хасково, който впоследствие е бил запален.

Теодора Кирякова

 •  
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Де
  Дедо Гуньо
  25 -2
  16:23, 1 ное 2016
  Открили Америка! Аз и бабата и махалата и града и околията и цяла България знае къде се печатат парите. И този път Растера ще отърве кожата.Нали е приятел на Бойко и мафияна. Ами ако се разприказва? Ко праим тогава. Или............
 • 2
  Та
  Татаревци
  19 -8
  17:18, 1 ное 2016
  Въпросният Атанас А. е от групата приближени да бившият кмет Иван Донев. Да се провери дали Донев, секретарката му Дора Маркова, председателят на ловната им дружина и други от приближените им не са замесени.
  • Та
   татаревци
   6 -7
   18:53, 1 ное 2016
   Ако искате да отидем да ги проверим лично? Дайте ми телефон за връзка?
  • Об
   Обикновен цървул
   5 -2
   01:02, 2 ное 2016
   Кой е aктивистът, който се представя за "Татаревци" ?! Да вземат да проверят и бабите? Там има 300 човека и всички сте "приближени".
 • 3
  12
  1223
  14 -1
  18:00, 1 ное 2016
  Кое е Атанас А. и с какво се занимава официално. Дайте повече информация.
 • 4
  Ба
  баба
  7 0
  18:08, 1 ное 2016
  групата от 3 човека, единия съдействал. така се прави.
  • Де
   дедо
   2 0
   18:58, 3 ное 2016
   Не бе то народа то е казал - трима четници - воевода ,байрактар и кавал ...пардон - предател.
 • 5
  Но
  Новината
  9 -1
  19:54, 1 ное 2016
  Новината е от преди една седмица.
 • 6
  Ан
  Ангел Каралийчев
  6 0
  11:39, 3 ное 2016
  Кавал - "земеделски производител" няма. ВСИ трябва
  да пренапишат основите на производството на корнишона
  в България.Копаш крастаници пък береш фалшиви евро и 15 чифтета
  за гарнитура.

  • Пъ
   Пърумаец
   1 0
   06:11, 4 ное 2016
   Селото било под обсадата на ДАНС? Ама патко Теодоро, това звучи малко като обсадата на Плевен през далечната Руско-турска война. Браво личи, че си ходила поне на училище.
 • 7
  Ве
  ВЕЛИКОЛЕПНАТА СЕДМОРКА
  5 -2
  21:29, 4 ное 2016
  Румен "Ергенина", Атанас "Шестака", Найден Бонев + В.Налбантов,Генев,Мущанов и Г.Богданов

Хороскоп за 19.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
19 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
19 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
19 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
19 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
19 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
19 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
19 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
19 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
19 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
19 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
19 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
19 яну 2021
Последни новини