ОП "Региони в растеж" одобри два проекта на Община Асеновград за над 12 млн. лева

Единият от проектите е за благоустрояване на междублокови пространства в кв. "Запад" с обща площ от над 100 дка. Предвиждат се мащабни озеленителни дейности, изграждане на поливна система, на детски и спортни площадки, кътове за отдих, рехабилитация на вътрешноквартални улици и тротоарни настилки, оформяне на допълнителни паркоместа, изграждане на енергоспестяващо улично и парково осветление, както и система за видеонаблюдение в квартала.

Проектното предложение е част от Инвестиционната програма на Общината за реализация на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на град Асеновград (2014-2020 г.) Освен строителните и монтажните работи в него са заложени и дейности за авторски и строителен надзор, информация и комуникация, както и независим одит на проекта. Обща му стойност е 5 799 837 лв.. 100% от тях са безвъзмездна финансова помощ.

Вторият одобрен проект е за подобряването на енергийната ефективност, модернизация и рехабилитация на три детски градини - ЦДГ "Надежда", ОДЗ "Зорница" и ЦДГ "Пролет", както и на две училища - СОУ "Св. св. Кирил и Методий" и СОУ "Свети Княз Борис I". Обектите са заложени в Инвестиционната програма на Общината по приоритет "Образователна инфраструктура" (2014-2020 г.) В проекта са заложени и дейности, свързани с доставка на обзавеждане и оборудване, като част от цялостната модернизация на въпросните градини и училища. Предвидени са дейности осигуряващи достъпна архитектурна среда, благоустрояване на дворните пространства, изграждане на нови площадки за игра, обособяване на нови озеленени пространства. Общата му стойност е 6 779 317 лв. като безвъзмездната финансова помощ отново е 100%.

Срокът за реализация на двата проекта е 30 месеца.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини