От ЦИК до всички медии: ЦИК не е обявявала под каквато и да е форма официални резултати от референдума

Централната избирателна комисия, като държавен орган, отговорен за изпълнението на Изборния кодекс и Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, се придържа изцяло към действащото законодателство.

Във връзка с появилата се в общественото пространство и разпространена в някои медии информация относно манипулация на резултатите от референдума Централната избирателна комисия счита, че е необходимо да информира обществеността за следното:

Централната избирателна комисия не е обявявала под каквато и да е форма официални резултати от произведения национален референдум. Към настоящия момент Централната избирателна комисия продължава да изпълнява правомощията си по установяване на резултатите от националния референдум, в това число анализ на числовите данни от протоколите и анализ на несъответствията.

Централната избирателна комисия ще се произнесе със свое решение, с което ще обяви резултатите от проведения на 6 ноември 2016 г. национален референдум в предвидения от закона петдневен срок.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Аа
    АаП
    0 0
    22:44, 9 ное 2016
    Как излиза статия на 09.11.2016 в 23,59, а в момента е 09.11.2016 и часа е 22,40.
  • 2
    2
    2
    0 0
    00:06, 10 ное 2016
    Нали се обясняваха във Фейса че имат проблеми с тока и сървъра им в Хасково заради наводненията тая нощ. елементарно. Ток и сървър.
Последни новини