Без сериозни инциденти при вчерашните протести в столицата

Не са регистрирани сериозни инциденти или груби нарушения на обществения ред преди, по време и след приключване на вчерашните протестни действия в София.

Преди началото им при извършени проверки са задържани 11 чужди граждани без документи за самоличност или с изтекли такива. Спрямо тях са предприети действия по процедура за предаване на компетентни служби, съобщава пресцентърът на МВР.

По същото време са задържани и трима младежи, двама от тях - непълнолетни. У един от непълнолетните полицаите открили наркотично вещество, вторият носел забранени предмети - два ножа и бокс, третият бил без документ за самоличност.

По време на шествието са задържани двама мъже - единият хвърлил камък и счупил прозорец на сграда на бул. "Княгиня Мария Луиза", а у втория бил намерен нож.

За недопускане на провокации и нарушения на обществения ред СДВР предприе мерки за охрана и гарантиране на сигурността.

Пореден протест в София събра вчера граждани, които се обявиха против мигрантите в столицата.

"Падне ли "Лъвов мост", ще падне и България, ако спасим "Лъвов мост", ще спасим и България. Целта ни е каквато всеки път-да прочистим и да освободим района. "Лъвов мост" се превръща в симптом на това, което ще стане с България след време”, заяви Благовест Асенов от "Национална съпротива". 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини