Мощи на Свети Климент Охридски пристигат в Пловдив

На 27 ноември, неделя, в митрополитския храм "Света вмчца Марина" ще бъде изложена за поклонение честната глава на свети Климент Охридски. Това съобщиха от Пловдивската митрополия.

Мощите пристигат в страната днес и ще посрещнати тази вечер от Българския патриарх Неофит. След това в патриаршеската катедрала ще бъде отслужено тържествено бдение и храмът ще остане отворен и след полунощ, докато всички православни християни се поклонят на светинята.

На 26 ноември при портите на Рилскя манастир ще бъдат посрещнати митрополитът на Верия, Науса и Кампания Пантелеймон и митрополит Николай. Пловдивският владика е председател на Комисията, подготвяща честванията по повод 1100-годишнината от успението на свети Климент Охридски. С тях ще бъдат и митрополитите-членове на Комисията.

Отпътуването към Пловдив ще бъде същата вечер около 18:30 ч.

Ето и програмата там:

09:00 ч. - Съборна света литургия в митрополитския храм "Света Марина", възглавена от митрополит Пантелеймон в съслужение с Пловдивския митрополит Николай и епархийските митрополити при молитвеното участие на Българския патриарх Неофит.

11:00 ч. - Прием в сградата на Пловдивска света митрополия.

14:30 ч. - Отпътуване за поклонение в Бачковската света обител "Успение Богородично".

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини