Нинова: Няма да участваме в сговор с разменени роли

Няма да участваме в кабинет в рамките на този парламент, а още по-малко в този сговор - досегашното правителство, но с разменени роли, заяви Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП се обяви категорично против съставяне на нов кабинет с мандата на Патриотичния фронт или Реформаторския блок, за което възможна подкрепа вчера заяви премиерът в оставка Бойко Борисов. 

Пред журналисти Нинова коментира, че единствената цел на това е да се запази сегашното положение, "да си продължат политиките, които са водили, да си продължат да крадат и да си замитат следите". 

"В това задкулисие не участваме", заяви още председателят на социалистическата партия, цитирана от "Фокус". 

Тя уточни, че от уважение към колегите си от ПФ ще разговорят с тях, но ще им откажат подкрепа.

По-рано съпредседателят на Патриотите Валери Симеонов обяви, че вече са започнали сондажи за министри за евентуален кабинет, като заявиха, че разчитат на професионалисти, които могат да са както от ГЕРБ, така и от БСП. Той вече каза, че биха разчитали на няколко от успешните, според тях, досегашни министри. 

Една от посочените - Лиляна Павлова, обаче заяви, че категорично не би приела това, а друг - Владислав Горанов, пък заяви, че изобщо не би трябвало да се дава подкрепа за друго правителство.

"Няма въпрос дали аз бих могъл или не бих могъл да бъда министър. Въпросът е дали РБ първо ще приеме участие в преговори за съставяне на правителство. Ако има мнозинство отново от ПФ, ГЕРБ и РБ, тогава дали аз ще бъда или няма да бъда министър няма абсолютно никакво значение, каза пък Петър Москов. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини