Асеновата крепост, Бачковският манастир, музеят в Асеновград и село Косово се борят за избора на българите в онлайн гласуване за любим туристически обект

Публичното онлайн гласуване за определяне на победителите в "Годишни награди в туризма 2016". То се извършва на платформата www.tourismawards.bg, съобщават от Министерството на туризма. Модулът за гласуване е пуснат от тази нощ. Всеки потребител може да избере своя фаворит.

Над 200 кандидатури са подадени в продължение на над един месец в 15-те обявени категории. В една от тях - "Туристическа атракция/обект" за народната обич се състезава и НПК "Асенова крепост". Номинираните в 16-ата категория "Изборът на българите" са определени предварително. Срокът за кандидатстване бе удължен поради големия интерес към някои от тях. Излъчени са и по-голям брой финалисти. Основната идея е да се отличат организациите и общините, работещи активно за подобряване на туризма в страната. Тук в "100-те национални обекта" са наминирани Бачковският манастир, Историческият музей в Асеновград и отново НПК "Асенова крепост". Село Косово е номинирано в подкатегорията "50-те малко познати туристически обекта".

Гласуването "Изборът на българите" започва от днес и ще продължи до 18 декември, като ще бъде ограничено по индивидуално IP. Ако даден обект не попада в предварително изброените, потребителите могат да гласуват със свободен текст. Всеки обект с минимум 10 гласа автоматично се включва в платформата и се съревновава с останалите.

Победителят ще се излъчи на базата на онлайн гласуването.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини