МВР официално: Петима са загинали, 27 са ранени в Хитрино

    Към момента има потвърдени данни за петима загинали и 27 ранени. Евакуирани са 40 домакинства. Това съобщават от пресцентъра на МВР като посочват, че информацията е към 12:30 ч.

    Продължават действията на близо 200 пожарникари, спасители и полицаи за овладяване на ситуацията след взривената цистерна край гара Хитрино. На терен работят 22 пожарни екипа от Шумен, Разград, Търговище, Варна, Русе и Велико Търново, които приоритетно охлаждат обърнатите цистерни, погасяват възникналите пожари и извършват издирване за пострадали хора. В селото са нанесени материални щети на над 50 къщи и други обществени сгради. Започнало е изтегляне на част от дерайлиралите вагони. Към 13 часа на мястото на инцидента са очаквали кранове на БДЖ, с които да бъдат вдигнати обърнатите цистерни.

    Няма пряка опасност за останалите хора от населеното място. Причината за инцидента е в процес на изясняване. На мястото са министър-председателят Бойко Борисов, зам.- министърът на вътрешните работи Красимир Ципов и директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини