3 °C

Какво свършиха през мандата си депутатите от Асеновград?

В навечерието на 2017-та, малко повече от две години след последните парламентарни избори и същевременно в самия предсрочен край на мандата на 43-ото НС, нека погледнем свършеното от асеновградските депутати за това време. За обобщението, което ви представяме, се позоваваме изцяло на официалната информация от парламентарния сайт.

Първо да припомним, че 17 МИР - Пловдив област излъчва общо 11 народни представители. От тях четирима от преборилите се за народния вот през 2014-та са от Асеновград. От ГЕРБ място в НС намериха Силвия Хубенова и Христо Грудев, който замени Здравко Димитров, назначен за областен управител на Пловдив в края на 2015 г., от БСП влезе Манол Генов, а от ДПС - Джевдет Чакъров.

Започваме с депутатите от ГЕРБ, като преки участници в управлението на държавата от октомври 2014 г. до момента.

Силвия Хубенова и Христо Грудев са участвали във внасянето на общо 13 законопроекта и проекта за решения (по-точно 11 Хубенова и 5 Грудев, но в 3 от тях са участвали и двамата). Силвия Хубенова членува в две комисии - по околната среда и водите и по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, на която е и зам.-председател. Освен това е и зам.-ръководител на Делегация в Парламентарното измерение на Централноевропейската инициатива. Включена е в три групи за приятелство - с Австрия, Германия и Швейцария, като на последната е председател. Има зададени 5 въпроса по време на парламентарния контрол - към министър Румяна Бъчварова за свлачището, отнесло пътя за селата Лясково, Яврово и Добралък, към министър Лиляна Павлова за необходимостта за спешно възстановяване на пътя Асеновград - Асенова крепост и алтернативния път за посочените горе три села, и три въпроса към министър Божидар Лукарски - относно напредъка по ОП "Иновации и конкурентоспособност", за намаляване на административната тежест за бизнеса и относно ОП "Инициатива за малки и средни предприятия". Участвала е във внасянето на 8 предложения към законопроекти на второ четене.

Христо Грудев е член на Комисията по околната среда и водите и на тази по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление. Член е на 4 групи за приятелство - с Аржентина, Холандия, Русия и Япония. От влизането си в парламента през ноември 2015 г. няма регистрирани участия в парламентарния контрол. Участвал е във внасянето на 3 предложения към законопроекти на второ четене.

Във внасянето на най-много законопроекти и проекти за решения в деловодството на НС - 26 общо, е участвал Манол Генов. Той е и с най-много внесени предложения към законопроекти на второ четене (над 20). Генов има участие в две комисии (по околната среда и водите и по вероизповеданията и правата на човека) и може да се каже, че е с ударно участие в парламентарния контрол - за 24 месеца като депутат е задал почти 80 въпроса. Последните няколко са предимно към министрите Лиляна Павлова (за състоянието на пътното платно след рехабилитацията на 20 км отсечка от пътя Поповица - Асеновград, за рехабилитацията на пътя Пловдив - Асеновград и за готовността за обезпечаване на зимното снегопочистване сезон 2016/2017) и Владислав Горанов (относно целевата субсидия на община Пловдив за успешно осъществяване на инициативата Европейска столица на културата`2019 и за финансовото състояние на всяка от общините от Пловдивска област). Членува в 5 групи за приятелство - с Гърция, Русия, Афганистан, Сирия и Словения.

Джевдет Чакъров е член на Комисията по здравеопазването и зам.-председател на Комисията по околната среда и водите. Основен представител е на Делегацията в Парламентарната асамблея на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа. Групите за приятелство с народите, в които членува са тези с Великобритания, Германия, САЩ, Русия и с Полша, на която е председател. Има участие във внасянето на 12 законопроекта и проекта за решения и във внасянето на 8 предложения към законопроекти на второ четене. Задал е 22 въпроса по време на парламентарния контрол. Последните няколко са към министър Петър Москов (относно спрени от държавата плащания за Фонда за лечение на деца, за проблеми с доставките на консумативи за провеждане на изследване на онкоболни пациенти с РЕТ- скенера в УМБАЛ "Александровска", както и за липсата на дoговори на НЗОК с личните лекари и специалисти от извънболничната помощ), министър Ивелина Василева (за изпълнението на ОП "Околна среда 2007-2013", ОП "Околна среда 2014-2020" и за управлението на битовите и на масово разпространените отпадъци) и към министър Лиляна Павлова (относно лошото състояние на пътя Югово - Лъки - Здравец).

Нито един от четиримата народни избраници от Асеновград няма наложени дисциплинарни наказания, съгласно правилника за работата на НС. С 4 неоправдани отсъствия от пленарна зала през двете години депутастване е Джевдет Чакъров, с три Манол Генов, Силвия Хубенова и Христо Грудев имат по едно.

Парламентът ще работи поне до 22 януари, когато в длъжност встъпва избраният президент Румен Радев, който ще разпусне 43-то Народно събрание  и ще назначи служебен кабинет до провеждането на предсрочни парламентарни избори напролет.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ге
  гербер гласувал за Радев
  1 0
  13:49, 22 дек 2016
  Ето за това гласувах за генерала!!!!Герб хич ги няма за какво изобщо ги избрахме?!?!!!За какво гласувах за тях?Смешници жалки!!!!!Оядоха кохортата си и разни малки момета и пишлигари дето се пънат за кариера като тая нашата златомира дето лиже подметките на Сисито и майка и и тя! Няма да гласувам на следващите избори! За БСП никога не бих гласувал по наследство,но е факт че вършат 100 пъти по- добре работа!!!!!! Мрете бе тъпанари!
 • 2
  Тр
  троян
  1 -1
  17:35, 22 дек 2016
  Нормално е депутатите от опозицията да задават повече въпроси. Те нямат пряк контакт с министрите, освен при контрола. Затова задават повече въпроси на контрола. Депутатите от управляващите имат пряк контакт с министрите. За това не ги питат на контрола, даже често отсъстват. Там опозицията отправя въпроси. Законопроектите основно се внасят Министерски съвет. Те и се приемат.
 • 3
  Бо
  боян
  0 -1
  17:47, 22 дек 2016
  Ай много ви здраве да е нормално. Какъв пряк достъп до министрите имат пък Хубенова или Грудев? Че и дори да имат задават инкогнито въпросите си ли? За тази цел има парламентарен контрол! Той не е само за депутатите, а напротив . За НАРОДА Е! А управляващите какво са питали насаме си е тяхен проблем. Никой не видял, никой не чул, никой не отбелязал.

Хороскоп за 27.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Нови запознанства и осъществени контакти ще ви насочат в дейност, различна от досегашната. Ако сегашната ви работа не ви удовлетворява финансово или по други причини момента е подходящ да помислите за смяна. Любовни завоевания ще повишат тонуса на романтичните и необвързаните от вас. Честит празник!
27 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Твърде емоционално подхождате към всяко събитие днес и това много ще ви изтощи. Намерете си занимание, което ви действа успокояващо и за което не се изискват прекалени усилия. Това ще ви помогне да възвърнете душевното си равновесие и да успеете да се насладите на днешния ден. Не пропускайте предложение за разходка или дори пътуване сред природата.
27 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Нуждаете се от повече яснота по въпросите, стоящи на дневен ред пред вас. В тази връзка ще провеждате срещи и ще търсите полезна информация, доближавайки се до целта си. Ще подновите връзката си с човек, който все още ви привлича. Уреждане на юридически и други документи.
27 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отношенията на работното място постепенно ще се подобряват и ще се почувствате по-добре от това. За други денят ще е делови и напрегнат, но наред с напрежението ще присъства и свежото ви чувство за хумор. Благодарение на непрестанните ви усилия пред вас ще се открият благоприятни възможности за промяна на обстановката.
27 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
По-лесно ще се справите с всичко, което планирате, ако не разпилявате вниманието си в много посоки. Отделете време и за себе си, проблемите, споделени с приятели и хора, които ви обичат бързо ще намерят решението си. Зимните спортове ще ви донесат много емоции, ако имате страст към тях.
27 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От вас зависи дали днес ще се занимавате с обичайните си задължения или с нещо, което ще ви разтовари и ще ви накара да се почувствате като новородени. Ако изберете първото, то направете го така че да не въвличате и околните и да си оставите достатъчно време за забавления и разтоварване. Среща с приятни за вас хора ще направи вечерта ви разнообразна.
27 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С изявите си творческите личности ще покажат на света поредното си превъплъщение и вдъхновение за работа. Постигнатото ще ги радва и зарежда с добри чувства. Любовта ви е силна и в името на нея сте готови на жертви. Дано обекта на вдъхновението ви осъзнае това и получите взаимност.
27 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Сговорчиви и дружелюбни сте и съвсем естествено и непосредствено създавате нови контакти. Както в професионален, така и в личен план това ще ви донесе много приятни изживявания. Днес може и да е началото на продължителна интимна връзка с отдавна желана от вас личност. Работата не ви създава допълнителни емоции и като че ли това ви устройва.
27 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако се чувствате ощетени от природата за нещо, работете, за да го превърнете в свое предимство. Можете, като не криете притеснението си, а открито го изтъквате, подчертавайки предимствата, които то ви носи. За приятните неща не е нужно да бъдете предупреждавани, те сами ще ви намерят.
27 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За тези, които са в отпуска денят им ще бъде повече от спокоен. Романтични емоции ще ви спохождат. За деловите представители на зодията - успешни контакти и заслужени положителни оценки от високопоставени личности.
27 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
27 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с всичко, което ви предстои. В напрегнати ситуации проявявате завидно самообладание. Ваш близък ще ви поиска услуга, но най-вероятно ще се наложи да му откажете помощта си. Имате много основателна причина за това и със сигурност ще ви разбере. Нуждаете се от повече движение.
27 яну 2021
Последни новини