НАП: Парите за Дипломатическия клуб в Бояна са чисти

Има ясен произход на средствата за закупуването на Дипломатическия клуб в Бояна. Те са дадени от друго юридическо лице

Това обяви пред bTV говорителят на НАП Росен Бъчваров. 

Имотът беше придобит от трима младежи на 20-ина година и повдигна въпроса откъде те имат толкова пари – 8,5 млн. лв. Тогава НАП назначи проверка за произхода на парите, която вече е приключила.

Няма как обаче да се каже кое е юридическото лице – така е по закон. Законът ясно казва, че резултатите от проверки и ревизии са конфиденциални. Имало е случаи, които сме искали да оповестим такава информация, но по закон няма как”, подчерта Бъчваров.

Според него работата на НАП е да изследва дали някой не е избягнал плащането на данъците – с това се занимаваме, допълни той. 

През септември Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол продаде Дипломатически клуб "Бояна", обособена част от АДИС - на дружеството "Ексклузив Уеб Дизайн" ЕООД -Стара Загора. Съдружници в "Ексклузив Уеб Дизайн" са 21-годишната Ванеса Тодорова, 24-годишният Йордан Йорданов и неговият 21-годишен брат Димитър Йорданов. Фирмата, с начален капитал три лева, се занимава с уеб дизайн и е била единствената, която е участвала в търга за дипломатическия клуб. 

Що се отнася до данъчната кампания, тази година за първи път се вижда превес на онлайн подадените декларации – към момента те са около 1000, докато хартиените декларации са около 5-600, каза още Бъчваров.. 

„Всеки данъкоплатец е добре дошъл в офисите на НАП, но с онлайн услугите, които предлагаме, може всичко да стане и по интернет. Крайният срок изтича през май, но който плати до края на март и подаде данъчната си декларация онлайн, печели 5%”, припомни Бъчваров.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини