24 °C

Топенето на нацията продължава: Новородените през първите дни на 2017 г. двойно по-малко в сравнение с м.г.

Изображение 1 от 5

  584 деца са се родили в България от началото на новата година до момента, показва Информационната система за ражданията към МЗ. Към 7 януари миналата година новородените са били почти два пъти повече - 1108. Тъй като денят още не е приключил, бърза справка в системата показва, че числото 584 през 2016-та е било почти достигнато още през първите четири дни на годината, когато в родилните отделения са проплакали 541 бебета. Ето защо ви представяме (в табличен вид и по области върху картата на България) сравнителните данни към днешна дата и към 5 януари 2016 г.

  Само един поглед е достатъчен, за да видим, че новородените през първата седмица на 2017-та са двойно по-малко в областите Смолян, Стара Загора, Габрово, Кюстендил, Видин и Ямбол. Най-критично е положението в Кърджали (2 бебета при 19 към на 5.01.2016 г.), Враца (3 към 12), Велико Търново (4 към 19) и областите Монтана и Добрич, където до момента са се родили съответно 0 и 1 деца при общо 20 преди година. Дори в региони с традиционно добро ниво на раждаемост като Варна и Бургас спадът е очевиден. В морската ни столица до днес на бял свят са дошли 43 момиченца и момченца при 55 през м.г. В Бургас числата съответно са 35 до днес към 47 към 5 януари 2016 г.

  Единствените области, в които раждаемостта към момента е почти на същото ниво са Пловдив, Сливен, Хасково, Ловеч, Перник, Шумен и София-област. Само в две части на страната новородените засега са повече - Разград и Шумен.

  В столицата през първите пет дни на м.г. са се родили 189 бебета. От началото на 2017-та до днес те са 166.

  Според Информационната система за ражданията през 2016 г. у нас са проплакали 60 609 новородени, което е рекорд за най-малко родени българчета в страната, откакто за това се води статистика. За най-критична дотогава се смяташе 1997 г. с 64 125 раждания. За сравнение през 1950 г. броят на новородените е бил внушителните, от сегашна гледна точка, 182 571.

  Източник: asenovgrad.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 06.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  За много от вас денят се свързва с начало на проект или друга заетост, която ще ви носи доходи. Други ще задълбочат познанията си по въпрос, привличащ ги с перспектива за професионално развитие. Душевната ви нагласа ще ви подтикне към по-задълбочено общуване с подходящия човек и няма да съжалявате. Денят е подходящ и за лични занимания.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ангажименти от различен характер ще запълват времето и мислите ви днес. Гледайте на тях отговорно и обмислете възможните варианти за действие. Нетрадиционен подход също може да ви донесе успех. Интересна среща ще постави началото на нови предизвикателства, за каквито сте подготвени.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С настроение ще се заемете с подобряване организация на работното място. В тази връзка ще вземете и съответните решения, подобрявайки чрез тях ефективността на труда си. В семейството ще посрещате или изпращате някого. Ако заложите на самоподготовка, ще постигнете бърз напредък, предвид потенциала, който носите.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не допускайте липсата на пари да промени отношението ви към околния свят. Добри хора сте и направете така, че проблемите ви да не стават достояние на другите. Можете да се справите и ще го направите, като запазите достойнството си. Приключвайки започнат проект, ще подобрите финансите си и времето ще ви стигне за по-приятни занимания вечерта.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Навременните ви и правилни действия ще повишат авторитета и вярата в собствените ви сили и възможности. Смело атакувайте целите си, времето работи за вас. За сметка на деловата ви активност личния ви живот се нуждае от обновление. Покажете на партньора си, че очаквате от него конкретни действия, а не само приказки.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Вие ще сте водещи днес, но не давайте воля на началническите си пристрастия. Успеха ще бъде с вас, стига да овладеете емоциите си. Съсредоточете се и действайте разумно и предвидливо. Можете с лекота да си осигурите съмишленици, ако покажете, че имате какво да научите от тях.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Има с какво да изненадате хората, които обичате. Поканете ги на разходка сред природата, ще ви се отрази тонизиращо на всички, а вие ще се постараете да направите приятна атмосфера наоколо. Самостоятелният ви бизнес ще наложи по-забързано темпо, което ще се отрази на времето и нервите ви.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Със сигурност днес ще ви се наложи да поработите сериозно, за да осъществите намеренията си. Не се притеснявайте от конкурентна на вас дейност, имате реални шансове да постигнете блестящи резултати. Вашите близки ще ви подкрепят.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С деловото си отношение към проблемите ще предизвикате добри резултати, но и ще събудите нечии интерес към себе си. Няма да липсват условия за конфликти, защото и вашата чувствителност е изострена. По добре да бъдете кротки и да не се поддавате на провокациите. Финансови придобивки и романтичен флирт ще направят вечерта ви хубава.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промените при вас са в ход, но помислете дали това очаквате. Извличайте най-доброто за себе си, без да залитате по фалшиви обещания и представи за бляскаво бъдеще. Сами се погрижете за себе си, за да не обвинявате друг, в случай на различия в мисленето. Ще изненадате много хора с решенията си.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Нечии съвет ще ви помогне да се справите по-леко с въпрос, който възприемате, като труден за решаване. Ще отбележите напредък в област, която изисква съобразителност, пъргава мисъл и навременни действия. Потърсете за себе си приятеля, с когото бихте се чувствали уютно и добре.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С приключването на проект, който ви струваше немалко сили и средства ще сложите край на един период в живота си и ще започнете нов. По-ведро ще гледате на нещата, защото сте усвоили уроците си. Ще привлечете вниманието на някой, когото харесвате и ще се радвате на взаимния си интерес.
  06 юни 2020
  Последни новини