Шефът на полицията отчита успехи и спад в престъпността

Ситуацията се подобрява. Ситуацията в Североизточна България остава критична. Няма бедстващи хора по пътищата на страната. Това каза шефът на ГДНП Христо Терзийски по НТ.

Към края на 2016 г. правим равносметка на територията на страната. В някои от направленията на дейност има сериозни резултати. Има спад на престъпността. Ще наситим с полицейска сила някои места. Можем още да направим за битовата престъпност. Миналата година беше тежка от гледна точка на нелегалната миграция. Имаше много служители командировани там.

Правим разчети, така че всяка областна дирекция равномерно да е натоварена. Шест области ще наситим с полиция и жандармерия. Старта на операцията ще е с по-сериозни обходи. Сега служителите преминават през курсове. Средства ще има за горива и горивно-смазочни материали. Всеки ден ще се изминават по 150 км . повече.  С промените в ЗЗМВР  ще се назначат нова категория служители-сътрудници по охрана. Два вида са-по държавната граница и служители, които ще подпомагат полицаите на териториален принцип. Те няма да извършват действия, които ще извършват полицаите. Но те ще връчват призовки, ще обработват преписки т. е чисто административни дейности. Има нужда от повече полиция в малките населени места.

Източник: http://frognews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини