Всички енергийни мощности са активирани, а внасяме ток

С това служебно правителство отпадна упрекът, че БСП реди кабинета Трябва да говорим с факти. И те са, че електроснабдяването на българското население е в риск.

Това, че българската енергийна система е в тревога, го казваме не ние, а българският системен оператор. И констатациите са, че въпреки активирането на всички търговски мощности, се внася ток - последният от Турция. Въпросът е защо България от нетен износител, се превърна във вносител на електроенергия. Това каза в сутрешния блок на Би Ти Ви депутатът от БСП Жельо Бойчев.

Не се опитваме да дестабилизирме ситуацията, увери той. Още през юни е имало предупреждение. че безогледното източване на язовирите ще доведе до проблем точно през зимата. Някои язовири са под санитарния минимум. Това са констатациите и моля да се коментира по тях, каза Бойчев.

Нека ГЕРБ да кажат това така ли е или не. Мисля че при този състав на служебния кабинет, упрекът към Радев, че БСП реди кабинета, отпада, каза Бойчев. С министър председател Огнян Герджиков стана ясно, че Радев е президент на всички и ще се бори с конфронтацията. Надявам се в много области, като здравеопазването например, да излезе истинското състояние на нещата, каза той. За съжаление в много сектори ще има заложени бомби.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини