Учители и родители на бунт заради проблемен ученик

Учители и родители от столичното 19-о училище излязоха на протест срещу проблемен и агресивен ученик от трети клас.

Родители искат детето да бъде или изключено, или да бъдат взети мерки, така че животът и здравето на децата им да не бъдат застрашени.

"Излизаме, за да кажем „Не” на безобразието. Борим се с бездушието и бездействието на институциите, с проблемите на едно дете и на едно семейство, където родителите не искат да бъдат такива”, каза една от учителките пред Нова телевизия.

Родителите са подали сигнали до Министерството на образованието и до Държавната агенция за закрила на детето. Но решение на проблема няма.

Директорката си е депозирала оставката, но учителите застават зад нея. Те искат институциите да решат проблема, в противен случай ще започнат ефективни стачни действия. Те призоваха всички учители, които се сблъскват с този проблем, да се присъединят към тях.

Проблемният ученик дошъл в училището в началото на учебната година и бързо предизвикал недоволството на всички. Разхождал се по време на час, закачал другите деца и се държал непристойно с учителката си. Проявявал и агресия както към децата, така и към преподавателите.

Педагози споделиха, че непрекъснато са удряни. Учител пък е бил душен, скубан и ритан. 

"Това е недопустима среда за работа”, споделиха учителите.

"Замеряна съм със стол от това дете”, каза друг преподавател. 

Според протестиращите най-големият проблем идва от родителите, които отричат детето да има проблем и не искат да съдействат за решаване на проблема.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини