Тръмп очаква Русия да върне Крим на Украйна

Президентът Доналд Тръмп ясно е дал да се разбере, че очаква от Русия да върне полуостров Крим на Украйна, заяви говорителят на Белия дом Шон Спайсър.

"Президентът Тръмп беше много ясен, че очаква руското правителство да намали насилието в Украйна и да върне Крим. Същевременно той очаква и иска да се разбере с Русия", посочи говорителят, цитиран от Ройтерс и БНР. 

Русия анексира украинския полуостров Крим през 2014 г., припомня агенцията. 

Говорителят на Белия дом заяви също, че Тръмп "заема невероятно твърда позиция спрямо Русия", предадоха ТАСС и БТА.

Спайсър, който отново се позова на изказването на постоянния представител на САЩ в ООН Ники Хейли повтори, че санкциите заради Крим ще бъдат снети само след връщането на полуострова на Украйна. 

Говорителят посочи също, че американският държавен глава е поискал оставката на съветника си по националната сигурност Майкъл Флин, след като доверието му в него е спаднало дотолкова, че е почувствал необходимостта от промяна. 

Ден след оставката на Флин, Тръмп и Спайсър изразяват загриженост от факта, че съветникът по националната сигурност е подвел вицепрезидента Майк Пенс за контактите си с руски официални лица преди встъпването в длъжност на новия президент.

Доналд Тръмп е следил от седмици ситуацията около Майкъл Флин, добави Спайсър. 

Коментари в сайта

Последни новини