Нови въздушни линии от Летище Пловдив

Две авиокомпании проявяват интерес за откриване на нови линии от летище Пловдив. Това стана ясно на първото за годината заседание на Фонда за развитие на летище Пловдив, съобщи БНР. От известно време се водят преговори с датската консултантска компания LCG за откриване на редовни линии от Пловдив до няколко европейски дестинации, като държавите, които се спрягат, са Германия, Италия, Испания и Турция. Не е изключена и възможността за създаване на линия Пловдив - Букурещ. Водят се разговори и с турския холдинг Хасанчеби (НCS), съобщава и Дарик.
Те искат да базират свои самолети на летище Пловдив, с които да изпълняват регионални полети. Преговорите с този оператор обаче са на доста начален етап.

Над 400 000 пътници е превозила авиокомпанията "Райънеър", която от пет години изпълнява редовни линии от летище Пловдив. Само преди броени дни тя обяви своята втора линия от Пловдив до Брюксел Шарлероа, която ще стартира в началото на месец октомври, 2 пъти седмично, като част от планираната зимна програма за 2017 г.

Фондът за развитие на летище Пловдив - Южната врата на България, е първият по рода си в страната. Той бе създаден през 2010 година с цел да подпомага развитието на аерогарата и в него членуват общините Пловдив, Родопи, Асеновград, Куклен, Калояново, Първомай.

Източник: http://bnr.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини