Къщички за птички радват малчугани в градините в Асеновград

Изображение 1 от 2

    Идеята се роди от естествената ни склонност да се грижим за природата, разказват ентусиастите от Центъра за местни инициативи и развитие, подели благородното начинание. За да е наистина многофункционален проектът им обаче те са решили да привлекат към него и самите деца - да сглобяват и поставят къщички, да създават нещо полезно със собствените си ръце и същевременно да научат нови факти за птиците.

    Първият съмишленик, откликнал на идеята, е детска градина "Дружба", където бе проведен и открит урок по темата. Преди сериозните занимания, гостите, заредени с предварително направени заготовки, материали, инструменти и готови за демонстрация, получиха приятна изненада. Децата от трета и четвърта група с въодушевление им демонстрираха колко много знаят за птиците и отговаряха с готовност на въпроси и гатанки. При започване на същинската работа малчуганите отново не стояха безучастно, следяха с жив интерес сглобяването и искаха непременно да участват. Един по един всички се изредиха да лакират готовия дом за пернатите. Накрая с гордост излязоха на двора, за да помагат в окачването му.

    До момента изработените къщички са три. Освен в ДГ в "Дружба, вече има изпратени в ДГ "Мир" и ДГ "Зорница". Екипът на ЦМИРА има готовност да направи къщички и за останалите детски заведения в Асеновград. Скоро ще им бъде предложено, и ако те се съгласят, ще получат веднага изработките, които да окачат в дворовете си. Със или без открит урок, това зависи единствено от решението на директорките на градини.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини