Над 500 мартеници изработиха и подариха децата от ОДК на смолянчани

    Децата от клубовете в ОДК и Център за подкрепа на личностно развитие/ЦПЛР/ подариха над 500 мартенички, които сами изработиха и раздадоха на площада пред амфитеатъра и РДТ в центъра на Смолян. Прекрасните смолянски деца усмихваха минувачите и служителите, излизащи от административните сгради в края на работния ден, подарявайки им ръчно направените от тях мартенички. Преди това всички украсиха няколко дръвчета с бяла и червена прежда, завързаха мартенички по клоните и сътвориха празнична атмосфера пред сградата на общината.

    Част от веселата компания бяха и участниците от клубовете „Забавен немски език "Basteln rund ums Jahr" и „Забавен английски и испански език „Eco academy/ie“, които се преобразиха като ходещи мартеници и заедно с Баба Марта се включиха във връзването на изработените от тях мартенички на всички минувачи.

    Учениците от клуб „Традиции и обичаи“ пък разказаха легендата за мартеницата и също вързаха мартенички.

    Две от децата от Клуба пък бяха сред най-щастливите на празника, защото си получиха и наградите от Националния конкурс „Моят любим герой - Левски“, посветен на 144 години от обесването на Васил Левски, на който са участвали със свои авторски стихотворения и рецитал.

    А актьорите от театралната школа в Центъра, заедно с Баба Марта/ в ролята на актрисата Миряна Найденова/ изненадаха малчуганите в Детско отделение в местната болница, където разказаха приказки и подариха на всички червено-бели мартенички за здраве, благополучие и късмет.   

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини