Асеновград с втори Фестивал на уличното изкуство ”Брилянтин”

За втора поредна година Асеновград става сцена на уличното изкуство. Фестивалът с хитовото заглавие „Брилянтин” положи основите на една успешна инициатива на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Общината по повод Деня на децата от улицата - 12 април и Световния ден на изкуството и културата 15 април.

И тази година организаторите от МКБППМН ще провокират таланта и творческите импровизации на младите хора, както и тяхната изява на уличната сцена. Амбициозният форум насочва вниманието към дейности, типични за лайфстайла на младите асеновградчани, създавайки им среда на артистично взаимодействие между творци и публика като арена за изкуство и градска култура.

Музика и танци, рисуване на графити, забавни работилници и други демонстрации на интереси ще са акцентите в програмата на фестивалния 8 април, събота.

Ето и пълната програма:

10:00 часа - Откриване на Фестивала на уличното изкуство с участието на денс формации от Асеновград

10:30 часа - Открит урок по танци с Гергана Михова

10:30 - 12:30 часа - Работилница „Сладко изкуство” за направа на вкусни торти с Дневен център за деца с увреждания и Център за обществена подкрепа

11:15 часа - Детска забава с аниматор

10:00 - 12:00 часа - Графити. Рисуване на спирка в Асеновград

13:00 - 14:00 часа - Демонстрации на скейтборд и ховърборд

14:00 часа - „Избери най-подходящата прическа за теб” в ПГ „Свети Патриарх Евтимий”

15:00 часа - Дефиле с хвърчила и прически

15:30 часа - „Вълшебни звуци” – изпълнения на цигулки

16:00 часа - Закриване на Фестивала на уличното изкуство „Брилянтин” с латино ритми

Всички мероприятия са с основна сцена второ ниво на площад „Акад.Николай Хайтов” освен ако не е отбелязано друго в програмата. При лошо време мероприятията ще се провеждат в Градска библиотека „Паисий Хилендарски”.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини