Възнаграждението на ромските медиатори скача от 460 лв. на 500 лв.

Трудовото възнаграждение на ромските медиатори, назначени по Националната програма „Активиране на неактивни лица“ ще се увеличи. Това предвиждат одобрени от правителството промени в Националния план за действие по заетостта за 2017 г. За ромските медиатори със средно образование възнаграждението ще се повиши от 460 лв. на 500 лв. За висшистите увеличението е от 530 на 550 лв.

Целта е да се повиши активността на медиаторите, чиято задача е да информират и мотивират икономически неактивни хора от ромски произход и да помагат за тяхната социална и трудова интеграция.

С друга промяна се дава възможност безработни да се назначават на длъжност „помощник-възпитател“ по Националната програма „Асистенти за хора с увреждания“. Разширяването на обхвата на дейностите ще осигури допълнителна възможност за заетост. Паралелно с това ще увеличат услугите, предоставяни при отглеждането и възпитанието на децата с увреждания чрез извършване на дейности по подпомагане физическото, социалното, емоционалното и интелектуалното им развитие.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ва
    Васко
    0 -1
    12:40, 22 мар 2017
    Пари за ******ите за тоя дет духа!
Последни новини