Деца от Основното училище в Търън обраха наградите от конкурса "Гората през моите очи"

     
    Децата от ОУ "Стою Шишков" в село Търън взеха най-масово участие в обявения съвместен конкурс на Южноцентралното държавно предприятие и Регионална библиотека "Николай Вранчев" - Смолян, на тема "Гората през моите очи". В надпреварата се включиха и ученици от смолянските основни училища "Юрий Гагарин", "Иван Вазов", "Стою Шишков" и "Св.св.Кирил и Методий" - с. Смилян. Конкурсът беше посветен на Седмицата на гората, а малките творци трябваше да изработят пано или макет само от природни материали. Журито, председателствано от директора на Професионалната гимназия за приложни изкуства Симона Савова-Коруева, е било впечатлено от идеите на учениците, претворени в пана и макети и истински затруднено при определянето на победителите.
    В първа възрастова група 1-4 клас, в категорията "Пано" първо място беше присъдено на Крис Мусабашов от ОУ "Стою Шишков" - Търън. На второ място беше класирана Анастасия Хаджихристева от ОУ "Иван Вазов" - Смолян.
    В категория "Макети" бяха раздадени най-много награди. На първо масто са Емел Сиракова и Даниел Жеков от ОУ "Стою Шишков" - Търън. Техните подгласници, класирани на второ място - Виктория Чорова и Алекс Кафеджиев, също са от Търън. На трето място са класирани Стоян Мусорлиев и Каролина Царева, и двамата от ОУ "Иван Вазов" - Смолян.
    Във възрастовата група 5-8 клас имаше една отличителна награда и тя беше за Валентина Поповска от ОУ "Стою Шишков" - Смолян.
    За всички участници в конкурса имаше грамоти. Наградите бяха връчени днес на специално тържество в Регионалната библиотека. Децата бяха поздравени от зам.-директора на ЮЦДП инж. Елин Лилов.

    Величка Петкова
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини