Президентът започва консултациите с партии за връчване на мандат в понеделник

Консултациите с парламентарно представените партии за връчване на мандат за съставяне на правителство започват в понеделник, съобщи президентът Румен Радев в Хасково.

Той утчни, че това ще стане стане в низходящ ред-от малките към големите формации. В първия ден ще са консултациите с три от партиите-“Воля, ДПС и Обединени патриоти, във вторник-с останалите две. Последните консултации ще са с ГЕРБ. „Едва тогава ще се уточни и точното време за връчването на мандата.“, коментира Президентът.

Той изрази и задоволството си от работата на служебното правителство досега, като посочи, че то е изпълнило успешно най-важната си мисия-

провеждането на честни и справедливи избори. Наваксано е и изоставането в графика за българското председателство на съвета на ЕС.

Изявлението на Росен Плевнелиев от днес, в което той го посочи като „разединител на нацията“, президентът Радев коментира лаконично: уважавам всеки един български президент, който е бил на този пост, но не комуникирам с бившите президенти по медиите. Аз смятам, че изпълнявам най-важното-да мисля и да работя за националната сигурност за България.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини