Турска художничка рисува уникална 3D рисунка в центъра на Ардино

Изображение 1 от 2

    Младата турска художничка Ейлем Чалъшкан пристигна в Ардино, за да нарисува 2-та си уникална 3D рисунка. Тя ще бъде в централния парк награда под Белите брези.

    Заедно с нея дойде и Федаи Каврък, мениджър на художничката.

    „Обичам да творя за хората. Не съм преминала специални курсове. Това е божий дар. Сама по-себе си съм се усъвършенствала. Дори и в Турция, все още няма училище, университет или частни уроци, където да се обучавам”, сподели Ейлем. Тя подчерта, че за изработването на една 3D-рисунка са необходими най-малко 10 дни. Нужна е специална техника, тъй като рисунките се правят навън, където температурните амплитуди са различни през годината.
    Ейлем Чалъшкан е родена в Люлебургас. Завършила е Анадолския университет в Къркларели (Лозенград)специалност „Икономика”.Обича да рисува уникални 3D-рисунки върху тротоари, паркове, във входовете на различни държавни институции, училища. Тя е първата жена в Турция, която се усъвършенствала в това уникално изкуство.

    Примомняме, че преди няколко месеци Ейлем нарисува уникална 3D рисункав антрето на СУ „Васил Левски“, която беше открита от кмета на общината Ресми Мурад.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини