Ресми Мурад даде ифтар по случай свещената нощ Кадир

Изображение 1 от 3

    От името на Общинската организация на Движението за права и свободи в Ардино, както и от името на Общинския съвет, джамийското настоятелство и семейството си, кметът на общината Ресми Мурад за поредна година организира ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан.
    На ритуалната вечеря, която се проведе в местния комплекс „Перла“ присъстваха над 30 души. Сред тях бяха секретарят на общината инж. Кемал Алиев, общинският съветник Шахин Байрамов.

    Празничният ифтар съвпадна и със святата нощ „Кадир геджеси” , която е по-добра от хиляда месеца и най добродетелна сред нощите. Мюсюлманите вярват, че тогава Аллах опрощава греховете и изпълнява желанията на вярващите.
    „Нощта Кадир е короната в ибадета (преклонение) на мюсюлманите. Нека винаги да има такива поводи да бъдем заедно и сплотени”, каза Ресми Мурад. Той поздрави мюсюлманите и техните семейства със свещената вечер „Кадир геджеси” и настъпващия празник Рамазан Байрам и им пожела здраве, добруване и благоденствие.

    Ихсан Йълмаз е ардински зет от Бурса. Той за пръв път присъства на благотворителна вечеря-ифтар. „Много хубава традиция. Нека Всевишния (Аллах) приеме ибадета ни през всички дни и нощи на най-прекрасния от месеците – месец Рамазан”, заяви Ихсан Йълмаз.
    Имаминът на градската джамия Орхан Якуб отправи молитва за благодарност.
    Тази година празникът Рамазан Байрам започва на 25 юни (неделя), като продължава до 27 юни (вторник).

     Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини