Над 2 000 души се събраха на ифтар в центъра на Момчилград

    Над 2 000 мюсюлмани и християни се събраха на обща трапеза на площада в Момчилград в свещената нощ Кадир. Традиционната благотворителна вечеря преди големия мюсюлмански празник Рамазан байрям беше дадена от Сдружениeто на момчилградчани в град Бурса, Република Турция и бизнесмени със съдействието на Община Момчилград и ДПС. 
    За благотворителната вечеря в центъра на Момчилград бяха дошли много момчилградчани и жители на селата в общината. Сред уважилите ифтара бяха заместник председателят на ДПС и кмет на Община Кърджали инж. Хасан Азис, областният лидер Изет Шабан, председателят на общинската организация на партията в Кърджали Мюмюн Али, лидерът на областното МДПС Байрям Байрям, Ериднч Хайрула. 
    Проповед, посветена на предстоящия Рамазан байрям изнесе бившият главен мюфтия Фикри Сали, а малко по-късно в службата се включи и областният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед, който пристигна в Момчилград специално за ифтара.
    Кметът на община Момчилград инж. Сухай Хасан благодари на Сдружението на момчилградчани в Бурса и на всички бизнесмени, които са дали средства за благотворителната вечеря. Градоначалникът подчерта, че в момчилградските джамии редовно са се провеждали ифтари през целия месец преди Рамазан байрям.
    "Щастлив съм, че отново се събрахме толкова хора в тази свещена нощ. Нека винаги бъдем заедно и все така единни", заяви Сунай Хасан.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини