Съдът гледа днес мярката "задържане под стража" на деветима участвали в побоя в Асеновград

Днес Районната прокуратура в Асеновград ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо деветима от кв. "Лозница" в града.

Това са:

- Яшар С., на 27 г.

- Исмет Л., на 34 г.

- Славчо М., на 41 г.

- Ангел М., 20 г.

- Васил И., на 19 г.

- Костадин М., 39 г.

- Емрал Р., на 28 г.

- Абдраман А., 24 г.

- Стефан Д., на 33 г.

Всички те са привлечени като обвиняеми за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, в съучастие - престъпление по чл. 325 ал.2 във връзка с ал.1 във връзка с чл.20 ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

Припомняме, че на 26 юни възникна конфликт между две групи в района на язовир "40-те извора", който е прерасна в масово сбиване на различни места - край язовира, по-късно в центъра на Асеновград и край болницата. Пострадали са седем лица, които са били откарани в болница за преглед. По делото са назначени съдебно-медицински експертизи за нанесените телесните повреди на пострадалите, като до момента е установено, че един от тях е с фрактура на китката на ръката, а друг с два счупени прешлени.

Под ръководството на Районната прокуратура се провеждат непрекъснати активни процесуално-следствени действия - извършени са разпити на свидетели, разпознавания, огледи на местопроизшествието, при което са иззети брадви, лопата и дървени тояги. Деветимата обвиняеми бяха задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои повдигане на нови обвинения, като за двама от задържаните те ще бъдат за нанесени средни телесни повреди.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини