Родителите на децата, бити от цигани в Асеновград, внесоха подписка в парламента

Изображение 1 от 2

    Иван Георгиев и Гергана Георгиева бяха приети от зам.-председателя на парламентарната група на Обединени патриоти Искрен Веселинов. Срещата се състоя в зала "Димитър Пешев" в Народното събрание. Майката на Майкъл, който е със спукани прешлени от побоя, занесе тетрадки с над 10 хиляди подписа в подкрепа на асеновградския Клуб по кану-каяк. Исканията на пострадалите и обществеността са за справедливо и бързо възмездие за всички виновни за побоя над децата и треньорите; подсигуряването на въоръжена охрана на язовир "40-те извора"; хората с тежки криминални присъди да не бъдат освобождавани предсрочно и всички да са равни пред законите на България.

    Участниците в срещата са единодушни, че трябва по-сериозно полицейско присъствие в Асеновград и в другите проблемни райони в страната, интеграция на ромите, реално преброяване на пребиваващите в гетата, регулиране на раждаемостта и криминализиране на феномена "деца раждат деца".

    Родителите на пострадалите деца са категорични, че няма да отстъпят от исканията си. По време на срещата те са споделили, че в Асеновград всички етноси винаги са живели в разбирателство и мир, така че техният протест не е етнически, а граждански.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини