"Родопски хайдути" призовават на бдение срещу циганския терор

Изображение 1 от 3

    Протестно бдение организират от Сдружение "Родопски хайдути" след случая с пребит смолянчанин. В страницата си в социалните мрежи хайдутите призовават:  "Като българи сме длъжни да изкажем гражданската си позиция! Искаме да живеем в нормална държава и правилата да важат за всички. Не на циганския терор и своеволия! Омръзна ни да храним тези, които след това ни бият до смърт!"

    Случаят започна да се разплита днес, след като в сутрешната сводка на полицията се появи кратката информация, че двама души от Хасковско са пребили смолянчанин.
    Случката е станала до ученическия пансион над Строителния техникум. Георги, по прякор Гейзера, бил там с момиче и още няколко приятели. В същото време край групата се оказали двама мургави младежи. В един момент 15-годишното девойче решило да си тръгне. Тогава единият от тях направил опит да го спъне. Георги реагирал остро и нанасъл няколко удара с юмрук с думите: "Ние тука си пазим момичетата". Ромите побегнали и всички си помислили, че историята е приключила. След малко обаче те се върнали, въоръжени с дървени колове и започнали да млатят жестоко Кадиев. Свидетели са станали няколко младежи от квартала, но никой от тях не се намесил в боя.
    Пребитият Георги Кадиев в момента е настанен за лечение в МБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. За саморазправата са задържани двама души от хасковските села на 21 г. и на 23 г. Мярката им за задържане е удължена от 24 на 72 часа.

    Решилите да протестират ще се съберат утре - 8 юли, в 18:30 ч. пред "Хаджичоневата къща" до църквата "Свети Никола" в смолянския квартал Устово.

    СмолянБгвести
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини