Как ги мислят звездите през март

Първият пролетен месец започва както обикновено с движение на Слънцето в знака Риби и тази година то ще премине в знака Овен на 20 март.

Слънцето в Риби дава романтична и лирична настройка, но и човек е склонен повече да се вглъбява в себе си, в мислите и мечтите си.


Едно друго събитие през март обаче ще ни върне към стари връзки, ще ни срещне със стари партньори и ще ни даде възможност да преосмислим настоящите си отношения.

Става дума за Венера, която от 6 март ще обърне движението си и ще тръгне ретроградно. Това е прекрасно време за творчество, но неподходящо за създаването на нови отношения и за сключването на бракове.

Ако човек започне връзка през ретроградния период на Венера, се очертават затруднения в изразяването на любовта. Това важи с особена сила за Телци и Везни, чиято управителка е Венера, но същото се отнася и за повечето други знаци.

Също така, когато Венера е ретроградна, съществуващите любовни връзки ще бъдат подложени на изпитание, а изразяването на чувствата е възможно да се тълкува погрешно. В този период хората са склонни да изпитват несигурност в любовта.

От друга страна, при ретроградна Венера не се препоръчва смяна на визията и разхубавяващи процедури, нито пък козметични операции поради плачевните резултати, които е възможно да имат.

И така – ретроградното движение на Венера ще продължи до 17 април, когато в късните часове на деня тя отново ще тръгне директно.

А сега да видим какво можем да очакваме през март.
ОВЕН



Пред вас се отварят много възможности да покажете своя професионализъм, а втората половина на месеца ще разкрие зелена улица за вашия бизнес. Малко към края на месеца някои „хър-мър" с колеги и началници ще предизвикат мисли за смяна на работа, но не им се поддавайте.



Точно за вас се отнасят предупрежденията за всякакви промени във външния вид, понеже Венера се намира във вашия знак и в момента отговаря за начина, по който се представяте и по който изглеждате.



Ако сте решили да променяте нещо във външността си, направете това в първите три-четири дни на март. Всякакво лъскане на имидж след 6 март може и да ви хареса за момента, но след месец да се чудите как да поправите стореното.



А ако се занимавате с активен спорт, през ретроградното движение на Венера по-добре не очаквайте олимпийски резултати. Затова пък, ако танцувате или рисувате, можете да се разтанцувате както никога досега или да създадете шедьовъра на всички времена.



Март е подходящ за неща, които остават встрани от чуждите погледи. Сега може да започнете подготовката (но само подготовката!) на нови проекти, но не ги споделяйте – малка тайнственост в случая ще ви е само от полза.



За свободните Овни идва време да се замислят за сдобиване с „второто им Аз". Засега обаче само на етап замисляне. Всякакви контакти, дори на ниво приятелско общуване, ще донесат плодове чак след средата на април. Други обаче ще се борят за своята любов, като използват за това всички достъпни средства.





ТЕЛЕЦ



Началото на март продължава благоприятните тенденции и ще е свързано с разширение на сферата на вашето влияние. През този месец, особено втората му половина, ще забележите, че общуването с приятелите ви е станало по-интензивно.



Като че ли повечето от времето ви през март ще бъде посветено на семейни и домашни проблеми и по другите задължения повече ще сте склонни да реагирате в последния момент. Бъдете внимателни при съставянето на различни отчети, за да се предпазите от възможни грешки.



Венера влияе на всички знаци, но си е ваша покровителка и ретроградното й движение този месец ще ви пренесе в мисли за миналото. Ще си спомните стари любовни отношения, ще ги анализирате наново, ще правите важни изводи.



Сега за вас е време да се освободите от всички неприятни спомени и да оставите в паметта си само добрите моменти от миналия си живот.



На любовния фронт нещата отиват на „поправителен изпит". Отношенията, които е трябвало, са приключени, а новите се развиват бурно.



Свободните Телци най-добре да изчакат с впускането в нови сърдечни приключения, но тези, които са създали такива, сега могат да ги стабилизират.



Има една трета категория Телци, при които тече „захлаждане" в любовта, и при тях нещата може да се усложнят. Внимавайте, ако сте между тях, защото в този период отношенията лесно може да се разрушат, а после ще ви е трудно да възвърнете баланс. Децата през този месец също изискват специална грижа.

Въздържайте се от пътувания с търговска цел.





БЛИЗНАЦИ



Март може да ви зарадва с изобилие от делови контакти, които да ви донесат сериозен успех. Творческата дейност ще е вашата стихия в първата десетдневка месеца, втората се очертава да посветите на делови преговори, а благодарение на широките ви възгледи и усърдното ви трудолюбие в края на март може да се поздравите с разрешаването на някои финансови проблеми.



Срещите със стари приятели може да са най-приятното нещо този месец. Може да ви влече и към хоби и увлечения, които сте имали по-рано, но по една или друга причина сте изоставили. Също ще ви върне и към предишни планове.



Анализът и доработката на старите идеи ще бъдат добро занимание през месеца, а колкото за нови планове и завързване на нови връзки – на тях ще им дойде времето чак през втората половина на април.



Настъпва добър период и за смяна на работата, но не бива да разчитате на кой знае колко повече пари.



Струва ви се, че отношенията с половинката са далеч от мечтания идеал. Склонни сте повече време да прекарвате с приятели и познати, отколкото с любимия човек, а от това страдат отношенията ви.



Някои от вас ще се впуснат в тайно любовно приключение и ще разгорят страстта в сърцето си. Внимавайте, за да не страдате към края на месеца от любовна мъка и по възможност си спестете подобни „филми".



Децата също се нуждаят от внимание. При тях са възможни проблеми и може да се наложи да си поговорите.

Приходите ви не закъсняват, но бързо се топят, така че налага се благоразумие при харченето.





РАК



Вие сте от хората, които често си правят ретроспекция, обичате да се вглъбявате и да разнищвате миналите неща. Но ето че настъпва време да анализирате постигнатото, което ще ви помогне да разберете причините за неуспехите, а също и как да използвате насъбрания дотук опит.



Сега е моментът да си припомните всички неща, които някога сте искали да постигнете, и тези, които вече са факт. Възможно е също да се наложи и да попътувате в началото на месеца по работа.



Въпреки че в служебен план нямате от какво да се оплаквате, възможно е да допуснете някои грешки, например да подпишете некоректен договор или да се предоверите на партньори. Не отслабвайте вниманието си и бъдете нащрек.



От друга страна, месец март не може да се нарече период на бурна дейност от ваша страна – повече се очертава да действат партньорите ви.



Отношенията ви с половинката не ви радват особено в настоящия момент, но не прибързвайте да оценявате ситуацията предварително. Възможни са и кардинални промени в дома ви, както и преустройство на бита.



Децата обаче ще са обект на вашата радост не само с успехи в училище, но и с лични постижения. Те очакват и поощрение от вас, затова не се скъпете да ги зарадвате с подарък.



Откъм финанси месецът се очаква да е продуктивен. Доходите ви ще зависят от предприемчивия ви дух. Може да организирате съвместна работа с приятели и познати. Избягвайте обаче вземането на кредити – има вероятност да не успеете да ги върнете в срок.





ЛЪВ



В професионален план нещата при вас в даден момент може да достигнат до „мъртва точка" и ще е добре да заемете изчаквателна позиция. Възможно е обаче да ви подкрепят хора с по-висока от вашата социална позиция или да дойде помощ от стари приятели.



Периодът е прекрасен да повторите всичко, което вече знаете, да анализирате резултатите на предишните дейности и да се опрете на жизнения си опит.



От вас също се изисква повишено внимание при работа с инструменти и оборудване. Прибързаните действия може само да ви навлекат главоболия.



Работата ви се развива добре, но е възможно спокойствието ви там да се наруши от куп недовършени неща. Към края на месеца вече ще можете да жънете плодовете на плодотворно сътрудничество с нови партньори и колеги.



Личният ви живот е затънал в противоречия и тревоги. Стигате до разногласия с половинката, а те вероятно ще са предизвикани от семейния бюджет или възпитанието на децата. А децата също изискват незабавни грижи.



Нищо чудно, че ще ви се иска да избягате от всички отношения. Влюбените двойки също може да се посдърпат, но имат шанс да си оправят отношенията.



Финансово всичко, което получавате, изтича като пясък през пръстите ви. Постарайте се да подхождате по-рационално към разходите. Ако започнете да планирате харчовете, ще забележите доста излишни между тях. Може да прибегнете до кредит, но нека сумата не е голяма и да не е за безкрайно дълъг срок.





ДЕВА



Колкото и месецът да е противоречив в много отношения, като теглите чертата накрая, ще можете да го наречете дори успешен. Помощта, която ще оказвате на много хора в този период, ще ви донесе впоследствие много позитиви.



Едва ли обаче ще стигнете далеч, ако пренебрегнете съвместната дейност и колективните усилия. Оставете индивидуалните прояви за по-късен етап, когато ще се изостри интуицията ви, а и творческите ви способности ще се разгърнат с пълна сила.



Няма да ви изненадаме, ако ви кажем, че и през март личните взаимоотношения ще заемат централно място. Така е от доста време вече и тази тенденция ще продължи още. В първия пролетен месец вие ще станете по-напористи и решителни в отношенията с околните и с близкия човек в частност.



Постарайте се обаче да не провокирате конфликти. Вашата искреност може да направи къде-къде повече, отколкото грубостта и желанието ви за пререкания.



В личен план имате възможност да решите редица битови и семейни проблеми. Контактите ви през този месец може да разширят кръга ви на общуване.



Някои от вас ще се замислят за миналото. Не са изключени срещи с бивши партньори, под съмнение е обаче дали ще има възобновяване на отношенията.



В работата ви цари суматоха и текат промени, но не бива да се плашите. Промените може да ви се струват болезнени, но ще доведат до по-нататъшно развитие.



Във финансово отношение не разчитайте на приходи като за „Гинес". Ситуацията с парите все още остава напрегната и се налагат икономии.





ВЕЗНИ



Първата половина на месеца ще мине повече в грижи. Разрешение на всички въпроси ще имате към края на месеца, когато на помощ ще ви се притече артилерията на стари приятели. Здраво рамо може да ви удари и вашата половинка.



От вас през март се изисква повече работа и избягване на конфликти с колеги и подчинени. Ще имате достатъчно енергия, за да се справите с всекидневните си задължения и с работата си, но само в случай че не се разпилявате в разправии.



Ретроградната Венера ще ви увлече в мисли за предишни лични и делови отношения. Такива мисли може дори да привлекат в живота ви съответните хора.



В работата ви не се предвиждат кардинални промени. Ще ви се иска да демонстрирате способности, но ще се чувствате ограничавани, което ще ви пречи да се разгърнете. Поддръжка от колегите може да очаквате, но не бива да разчитате, че тя ще е кой знае каква.



В личните си отношения сте склонни към по-рязко, но и по-открито поведение. Въздържайте се от агресивни реакции и от силови методи в решаването на текущи проблеми. Любовните трепети като че ли този месец не са ви първа грижа.



Все пак ако по волята на съдбата или обстоятелствата романтиката за вас е тема номер едно, то опитайте се да се съсредоточите върху произтичащото и да направите правилно впечатление на любимия човек.



Във финансово отношение месецът не обещава изобилие. Ако замисляте тегленето на кредит за жилище, месецът за вас е добър.





СКОРПИОН



Динамика и много промени в служебен план и с колеги ви носи началото на март. Бизнесмените пък може да очакват суматоха в работния колектив.



Въздържайте се от крайни реакции, защото е възможно да покажете не най-добрата страна от себе си. Разумен компромис може да очаквате чак след третата седмица на месеца, когато всичко ще се върне в релси.



Ставате по-напористи в отношенията с противоположния пол, ще организирате срещи, ще бъдете по-смели и решителни. Бурният личен живот с тържества и други приятни мероприятия обаче изисква и повишени харчове.



Особено внимателно се отнасяйте към разходите в началото на март, когато може значително да изтощите финансовото си положение.



В любовен план този месец може да се сблъскате с някои разочарования и обиди. Отнасяйте се с внимание към любимия човек.



Препоръчва ви се също през месеца да изгладите отношения с колеги, заради което си струва да анализирате цялата история на взаимоотношенията с тях. Повече време отделяйте и на децата си, обърнете им внимание, организирайте си съвместни занимания.



Парите идват с лекота към вас, но с още по-голяма лекота отлитат. За да не търпите загуби, си струва по-строго да определите позицията си в отношенията с деловите партньори. И знайте, че колкото повече им се доверявате, толкова повече можете да загубите.



Към кредити и заеми може да прибегнете само в случай че ви трябват за процедури, свързани със здравето, или за развиване на бизнеса.





СТРЕЛЕЦ



В професионалната ви дейност е възможна широка крачка напред и преориентация в работата, което с времето ще даде своите резултати. Бизнесмените може да сменят офиса, а служителите – своето работно място.



Вашият дом продължава да заема централно място в събитията при вас. Март също няма да прави изключение и на битовия фронт ще има раздвижване, активност и динамика. Не са изключени сблъсъци на интереси, но поне може да разчитате, че борбата ще е открита и честна.



От вас зависи много, за да не се стига до конфликти, а ако почувствате, че емоциите ви ще избухнат, насочете ги към полезна дейност.



Не можете да минете и без романтика, а пролетта, освен природата, ще възроди и чувствата ви. Сега обаче е по-вероятно да се отдадете на срещи със стари „обекти".



Припомнянето на старата страст може да ви потопи в носталгия и да ви се прииска да се впуснете в ново-старо приключение. Дали обаче то ще доведе до нещо добро, зависи кое от миналите дни ще надделее във везните – доброто или лошото.



Новите запознанства обаче едва ли ще доведат до нещо сериозно в бъдеще, макар и за момент да ви бъдат приятни флиртовете и романтиката на неизвестното.



В отношенията с постоянната половинка се очертава пробив. Внимавайте обаче да не навържете няколко връзки едновременно, а после да осъзнаете, че нито една от тях не ви устройва напълно.



Подходете творчески към паричните въпроси. Можете да теглите заеми за жилище или за обзавеждане. Финансовото ви състояние започва да се стабилизира.





КОЗИРОГ



Увеличават се личните ви контакти, общуването ви става по-динамично. Ставате по-открити в общуването, по-често отстоявате своето мнение, което може да доведе и до по-чести спорове.



Сега е важно да разграничите действително важните спорове от празното „бръщолевене". Възможни са и конфликти с роднини, които ще кънтят чак докъм края на месеца. Решете всички семейни проблеми, натрупвани от дълго време и отлагани във времето. Не ви се препоръчва да ги пренебрегвате повече.



В работата ви кипи бурна дейност. Вие сте пълни със сили и решимост. Контактът с колегите е невероятен. Имате много идеи, които се претворяват в действителността.



Заслужава си дори да преразгледате онези проекти, които отлежават дълго време в главата ви и сте се боили да реализирате, защото са ви се стрували нереални. Сега е време да ги извадите на бял свят.



Като че ли ви е страх да предадете част от своята отговорност в дома и семейството си, така че сега е идеалният момент да дадете повече свобода на партньора си да се разгърне. Децата ви помагат и ви радват с открития и нови възможности, а вие на свой ред поддържайте всяко тяхно начинание.



В материален план месецът е обещаващ, но не бива и да разчитате на някакви рекордни попълнения на бюджета си. Доходите ви ще растат постепенно. Постарайте се да избягвате спонтанни покупки и не пръскайте пари за моментни радости. Вземане на кредити сега не ви се препоръчва.





ВОДОЛЕЙ



Желанието да печелите повече от труда си ще бъде един от основните акценти на месеца. Вашите потребности и разходите ви са нараснали значително и това ви кара да мислите за адекватното им компенсиране.



А за да стане това, няма да мине без жертви и от ваша страна, а в случая жертвата ще е повече работа за вас, за да може да изкарвате повече. Хубавото е, че енергия и сили за това имате в излишък и главното е разумно и рационално да ги използвате.



Март ще ви среща все по-често и със стари приятели и познати, особено такива, с които се познавате от детинство.

В работата ви има много „новини". Отношенията с колегите са топли, вие се стараете да сте максимално полезни.



Е, с ръководството не може да се каже, че питаете съвместни топли чувства, но можете да разчитате на одобрение. Ако планирате да започнете свой бизнес този месец, то препоръчва ви се да го отложите за по-добри времена. Не сега.



В сърдечните отношения като че ли страдате от неразбиране и недомлъвки. Изглежда, сте по-активната страна откъм жестове и старание да угодите на любимия човек.



Не се отчайвайте, а просто изчакайте. Избягвайте също така случайните запознанства, защото дори и невинният на пръв поглед флирт може да има неочаквани и неприятни последици.



Финансовото ви положение зависи напълно от вас. В разходите си сте внимателни, затова не ви заплашват загуби. Можете за вземете кредит само при необходимост, но едва след като сте опитали всички други варианти.





РИБИ



Първата половина на месеца ще мине повече пасивно за вас и в насъбиране на сили. Така най-вероятно ще е до навлизането на Слънцето в Овен на 20 март, когато можете да активизирате основните си задачи. Тогава енергията ви значително ще нарасне, ще станете по-активни, напористи и решителни.



Но ще станете и по-раздразнителни, а това може да ви подтикне към прибързаност. Опитайте да използвате положителните възможности максимално градивно, тогава и раздразнението ви ще изчезне от само себе си, защото ще има с какво да се похвалите.



През този месец може също да се замислите и над идеи, които преди време сте изоставили. Сега обаче те може да се окажат изключително актуални. Отдавна планирани покупки също може да станат факт през март.



Напълно сте погълнати от работата си. Сега дори може да се каже, че сте идеален работник. Отношенията с колегите също може да се нарекат идеални, а вие им оказвате активна поддръжка и помощ.



С противоположния пол като че ли отношенията малко куцат. Достатъчно голям риск има от конфликти. Насъбрало се е доста неразбиране във вашите отношнения. Добре е да сте хем по-внимателни, хем по-взискателни, хем по-балансирани с партньора, за да не разрушите със собствените си ръце връзката ви.



Сега можете с лекота да се разберете с половинката, така че използвайте месеца конструктивно. Дългият ви и остър език, който може да ви докара доста главоболия и неприятности, е напълно излишен през този месец.
Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини