Менда Стоянова: Бюджетът не дава заплати, а хората

Не може постоянно да се приемат закони. С времето те ще стават все по-малко. Ще има все повече изслушвания и питания, заяви депутатът от ГЕРБ и председател на бюджетната комисия Менда Стоянова. 

Всички партии извън ГЕРБ бяха против намаляването на кешовите плащания, след няколко месеца ще започнат искания от трибуната, когато се формира бюджета. Дайте толкова и толкова за това, откъде ще дойдат тези пари?, продължи тя пред bTV.

В ГЕРБ не сме обсъждали класа, аз изказах свое мнение. Трябва да се намери по-справедлив механизъм за заплатите. Затова този сега не поставя на равно ниво двама работници от едно предприятие. Проблемът не е млади и стари. Хората трябва да вземат заплати за това, което изработят, коментира Стоянова.

Бюджетът не дава заплати. Дават ги хората от частния сектор. Държавата само ги разпределя. За полицаите се говори, защото са най-шумни. Вижте обаче какво при социалните работници. Какви заплати вземат и в какви условия става това, заяви депутатът от ГЕРБ.

Не мога да коментирам дали обвинените са виновни за КТБ, но едно е сигурно - няма да се върнат парите. Видях обаче и хора, които е трябвало да упражняват надзор, но не са го правили - отдитори, БНБ, продължи Стоянова.

Източник: standartnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини