Властта представя пред протестиращите в Асеновград резултатите от поетите ангажименти

Втора кръгла маса с участието на представители на протестиращите ще се проведе днес в Асеновград. На работната среща са поканени да присъстват представители на Областна и Общинска администрация, тримата депутати от Асеновград, представители на EVN България, Дружество ВиК - Асеновград, Районно полицейско управление, Дирекция "Социално подпомагане" и представители на политическите сили в Общинския съвет. Очаква се да бъдат представени резултатите от извършената работа по поетите ангажименти от властта през последните седмици.

Припомняме че в края на 21 юли се проведе акция по събаряне на 16 незаконни постройки в кв. "Лозница". Описването им в махалата продължава и в момента. Междувременно местният парламент гласува 27 хил. лв. за доставка и монтаж в ромската махала на конструкция, в която ще се помещава полицейска приемна. Това са част от мерките, предприети в изпълнение на обещанията от страна на държавата, в лицето на вицепремиера Валери Симеонов, и на местната власт. Протестите в града бяха "замразени" за две седмици, след срещата на протестиращи асеновградчани с вицепремиера Симеонов, депутатите от района, кмета Емил Караиванов и общински съветници. Двете седмици изтекоха тази неделя.

Срещата днес е с начален част 18:00 в зала 305 на Община Асеновград. Междувременно представители на протестиращите ще се съберат 30 минути по-рано, за да обсъдят темите и стратегията за Кръглата маса.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини