Съседки се пустосват заради куче, мъж пикае насред тротоара, друг дъни среднощно музика и скача на полицаи

Пенсионерка бе призната от Районния съд в Асеновград за виновна за това, че през есента на миналата година е унизила честта и достойнството на своя съседка като я нарекла..."ку.ва". За обидата тя ще плати глоба от 1000 лева в полза на държавата. Двете жени били в обтегнати отношения, заради кучето на подсъдимата. Съдът обаче не прие другите обидни думи, от които се жали потърпевшата, като "мухла", "простачка" и "боклук" и я оправда за тях. Буйната баба ще трябва да заплати на тъжителката 412 лв., направени разноски по делото. Присъдата подлежи на обжалване.

Безработен мъж пък се призна за виновен в това, че преди десетина дни е извършил "непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото", а именно, че е уринирал на тротоар в града. На всичкото отгоре поведението му било изключително агресивно и дръзко. Отказал да ползва тоалетна в близък търговски обект, демонстративно отказал да представи документ за самоличност и се заканвал на полицаите с "Ей сега ще видите на кой ще се обадя и какво ще стане с вас!". За проявеното хулиганство асеновградският съд му даде 4 месеца лишаване от свобода с изпитателен спок от 3 години. Такова е постигнатото споразумение между обвиняемия и прокуратурата. Определението не подлежи на обжалване.

Няколко дни по-късно на ул. "Овощарска" в асеновградско село приятели се събрали да се забавляват. Пуснали музика от компютъра, а усилвателя извадили директно на двора. Около полунощ всички вече били солидно почерпени и се разотивали към домовете си. Домакинът обаче останал навън и продължил да слуша музика. Любимите си парчета карал на принципа "волумето на max", тъй като цялото село ехтяло от тях. Последвал сигнал на тел. 112, на който около 2 часа след полунощ се отзовали двама полицаи от РУП. Те отправили разпореждане към самотния купонджия да спре музиката и да се легитимира. От отрсеща обаче последвали тежки псувни и закани, че ако не напуснат двора му, ще ги пребие с дърво. Така се стигнало до задържане чрез физическа сила и закопчаване с белезници. На нарушителя е наложена глоба в размер на 300 лева по Указа за борба с дребното хулиганство. Даденият му срок за обжалване изтече преди ден.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини