Борисов: Ние махаме всеки негодник, а БСП си ги пази . Преглед на печата

"24 часа"

Секретен патрон и антивзлом дограма пазят от кражби

Може да ги заблудите, че сте вкъщи, и с няколко уреда. Така например джаджа, която включва лампите вечер и ги изключва след няколко часа, създава илюзията, че домът ви не е празен. Има и уреди, които на същия принцип пускат и спират телевизора.

Макар и не толкова фатално, е добре човек да изчака да се върне от почивка, преди да качи снимките си във фейсбук. В противен случай би дал информация, че известно време няма да го има. Именно с такива данни работят някои от най-добрите крадци. Те вземат информацията от всевъзможни източници, например бивши служители, приятели или познати. Ако се знае, че в апартамента има голяма сума пари или злато, се стяга бригада за конкретния удар.

На информатора се полагат между 10 и 20% от задигнатото. Ако участва в обира, той определя и кой да бъде в екипа.

"Стандарт"

Борисов: Ние махаме всеки негодник, а БСП си ги пази

"Всеки негодник е незабавно изритван от ГЕРБ и от парламента. Аз суджук не ям, имам високо кръвно, близките ми го знаят това". Така Бойко Борисов коментира скандала с ексдепутата Живко Мартинов при посещението му в ямболското село Кабиле, където беше открит логистичен център.

Премиерът се възмути, че за разлика от ГЕРБ в БСП не искат да изгонят своя депутат Манол Генов, който е разследван за купуване на гласове.

"Срам ме е от такива депутати като Живко Мартинов, но аз самият съм разпоредил разследването срещу него и той веднага беше изгонен и от парламента, и от партията.

Искам да попитам как БСП ще обяснят това чудовищно престъпление за купуване на гласове, защо техният депутат е още в парламента.

"Монитор"

ЕМКО със замразен лиценз заради нарушения

Лицензът на оръжейната фирма за търговия ЕМКО на скандалния авер на Цветан Василев - Емилиян Гебрев, е замразен заради установени редица нарушения и пропуски. Решение за това е взето на заседанието на Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към МС миналия вторник, потвърдиха за Агенция Монитор участвали в заседанието. Действието на лиценза за търговия с оръжие се спира за половин година. "Имаше мотивиран доклад от МВР, на база на който беше предложено това решение", обясни министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Докладът е бил на служба КОС към МВР с установени редица пропуски при дейността на предприятието. Констатирани били нарушения при съхраняването на военна продукция. Подобни действия на тази фирма можели да застрашат сигурността, затова било взето и решението за замразяване на лиценза.

"Сега"

Пострадали от наводнението в Бисер са завели дела за над 2 млн. лв.

Над 30 граждански дела с искове за над 2 млн. лв. са завели пострадали от наводнението в с. Бисер, показа проверка на "Сега" в деловодството на Софийския градски съд.

Хората съдят общината в Харманли и Министерството на отбраната. Има и дела за шестцифрени суми - едно от тях е за 500 хил. лв., има и за над 100 хил. лв. Средната цена на исковете за около 70 хил. лв. - пресметнато за 30 иска, прави над 2 млн. лв. В повечето случаи ищците са освободени от плащането на 4-процентната съдебна такса.

"Дума"

Единният орган за корупцията да е под контрола на президента

БСП предлага единният орган за борба с корупцията по високите етажи на властта да бъде създаден на основата на спецдирекцията за тази дейност в ДАНС, която да бъде изведена от състава на агенцията. В речта си на традиционния събор на Бузлуджа Корнелия Нинова подчерта, че тази дирекция трябва да бъде наистина независим орган. Според нея президентът Румен Радев трябва да определи директора на звеното, а членовете трябва да бъдат посочени от парламента с квалифицирано мнозинство.

В основните партийни организации, в клубове и с професионалисти ще бъде проведена дискусия за антикорупционния орган. Нинова обяви, че през септември БСП ще представи визията си за истинска съдебна реформа.

"Капитал дейли"

Без възмездие за КТБ

Ако някой ви каже колко е струвала КТБ на България в абсолютно изражение, сигурно лъже, опростява или пропуска нещо. Но измерена в проценти от БВП (поне 5%), тя е почти без конкуренция най-голямата финансова измама в света. В продължение на години цялата българска политическа класа отглеждаше престъпна схема, която ощети всички директно и косвено. Освен преките загуби източването на банката подхрани допълнително корупцията във високите етажи на властта, развали бизнес средата и отрови медиите

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини