Учители по православие се събират в Горноводенския манастир

С  благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Културно-просветният отдел при Пловдивска митрополия организира Конференция на учителите по „Религия – Православие” от епархията, която ще се проведе на 9 и 10 септември в Горноводенския  манастир „Св. св. Кирик и Юлита”. Конференцията, която е пета поред и има за цел да повиши професионалната квалификация на преподавателите, се организира със съдействието на регионалните управления на образованието в Пловдив и Пазарджик. 

В програмата са включени лекции по важни въпроси като нравствените послания на християнските празници – по-специално на Господските и Богородичните празници, външно-обредната част на светата Литургия, старозаветните предобрази и събития, разкрити и доразвити в Новия Завет.

Учителите, които ще присъстват на конференцията, трябва да потвърдят своето участие до 1 септември, като се свържат с Културно-просветния отдел на Пловдивска митрополия на тел. 032 62 62 76 или и-мейл mitropolia_kpo@abv.bg

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини