Славейковци учат "Изкуствен интелект" от тази учебна година

    През тази учебна година за пръв път в ОУ „П. Славейков“ се изучава предмета „Изкуствен интелект“, тъй като то е със статут на иновативно училище. Учебната програма разработват преподавателите по информационни технологии Красимира Илиева и Катя Гочева.

    Те разказват, че целта е децата да учат чрез преживявания, а часовете да им бъдат интересни. Освен това, бъдещето принадлежи на компютрите и изкуствения интелект, допълнат те.

    Към момента учениците не се затрудняват със заниманията по новия предмет. Програмите, с които работят за достъпни, защото програмирането не е толкова математика, колкото всичко е визуално и интересно за децата, допълва Красимира Илиева.

    В най-скоро време в ОУ „Р. Славейко“ предстои официално откриване на дигиталната класна стая, която бе оборудвана по проект Лаборатория на младия ум“ на обща стойност 86 620 лв. , к

    Така в училището вече разполагат с 3D принтер, Виртуална Пясъчна Кутия, 10 Lego Mindstorms комплекти, които се използват в обучението по „Изкуствен интелект“. Има и клуб по роботика, 4 интерактивни маси с 55-инчов тъч-дисплей – т. нар. умни бюра и 15 преносими компютри.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Со
      Соня
      4 0
      10:35, 11 окт 2017
      Моля,съсредоточете се в развиването на естествения интелект на децата,не ги правете роботи!Те и без това са достатъчно облъчени от телефони и компютри,че да им промивате мозъците допълнително.Някой има ли информация как точно действат на съзнанието тези занимания?
    Последни новини