Правителството заседава с Колегиума на еврокомисарите за българското председателство

    Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер посрещна българския министър-председател Бойко Борисов в сградата на Комисията в Брюксел.

    В „Берлемон“ днес се провежда съвместно заседание на българското правителство с Колегиума на комисарите по повод предстоящото ротационно председателство на България на Съвета на Европейския съюз през първата половина на 2018 г. и подготовката по него.

    Освен двустранната среща между Бойко Борисов и Жан-Клод Юнкер, всеки министър ще се срещне на четири очи със съответния еврокомисар хомолог. В рамките на пленарна среща между представителите на българското правителство и комисарите ще бъдат представени приоритетите на България по време на първото й председателство на Съвета на ЕС. Акценти в разговорите ще бъдат темите от европейския дневен ред, които ще бъдат и във фокуса на Българското председателство.

    След проведените срещи министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще дадат съвместна пресконференция в 14,15 часа местно време.

      Haskovo.net

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ов
      овчарчето калитко
      1 0
      21:03, 8 ное 2017
      Хубаво ми говореше майка ми още като почнахпърви клас та чак до 12 клас ----Учи майче та да станеш ПОЖАРНИКАР -- ама аз НЕ та НЕ и станах овчар
    Последни новини