14 °C

Румен Радев: Политиците трябва да се отчита пред българските граждани, не пред Брюксел

Най-важно е българските граждани да бъдат убедени в ефективността и справедливостта на нашата правосъдна система. Да видят наистина реална борба с корупцията и несправедливостта, която се шири като усещане навсякъде в обществото. Тогава ще имаме успехи и когато нашите политици започнат да се отчитат именно пред своите граждани. Това заяви днес президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за оповестения от Европейската комисия доклад по Механизма за сътрудничество и проверка, цитиран от Президентската пресслужба. 

Румен Радев  отбеляза още, че коментарите на тази тема са противоречиви, защото самият доклад е „витиеват“. По думите на държавния глава българите отдавна не разчитат на тези доклади, защото те изместват отговорността и вместо пред българските граждани, с тези доклади политиците все повече се отчитат пред Брюксел. „Няма нови препоръки, но не се отчита сериозен напредък и по отправените досега препоръки, особено за разкриването, пресичането, разследването и наказателното преследване на корупцията, добави още президентът.

В отговор на въпрос Румен Радев заяви, че приветства заявеното от управляващите желание да бъде направен преглед на приватизационните сделки в периода на прехода, но много по-важно е да се фокусираме върху настоящето и бъдещето. „Защото докато гледаме кой какво е правил в миналото, в момента продължават да текат крупни обществени поръчки. Какво правим с тях и с какви механизми в бъдеще ще разкриваме, ще пресичаме и разследваме корупционните престъпления?“, попита държавният глава.

Румен Радев беше категоричен, че министърът на отбраната разполага с пълната информация, за да поиска допълнителна подкрепа за охрана на българската граница, но трябва да се даде и ясен отговор дали вложените до момента и влаганите средства за охрана на границата изпълняват своето предназначение.

Помолен да коментира приетия от Народното събрание на второ четене Закон за концесиите, държавният глава припомни, че е имало много сериозни дебати и в парламента, и в обществото по този закон и подчерта, че е крайно време ползите от концесиите да усещат не само концесионерите, но и българските граждани.

Президентът участва в празника на Сухопътните войски във Военна академия "Г.С.Раковски".

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (1)

 • 1
  От
  ОТЕЦ НИКАНОР
  4 -2
  17:06, 16 ное 2017
  Абе хубаво говори човека но пожарникар и физкултурник от приказки не разбират те си я карат както си знаят

Хороскоп за 06.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
06 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
06 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
06 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
06 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
06 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
06 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
06 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
06 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
06 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
06 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
06 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
06 апр 2020
Последни новини