Ето точните присъди, постановени от асеновградския съд за побоя на „40-те извора“

Пет ефективни и шест условни присъди, постанови вчера Районния съд по дело №864/, известно сред обществеността като „40-те извора“. Кой точно влиза зад решетките и за колко време и кой остава с отложено изпълнение на наказанието за случилото се на 26 юни? Ето конкретните отговори:

В затвора влизат Емрал Рамадан, Абдраман Абдраманов, Васил Иванов, Стефан Димитров и Асен Асенов.

Емрал Рамадан е признат за виновен, че на ул. "Любен Каравелов” е хвърлял камъни, участвал е в масово сбиване, отправял е ругатни и заплахи, имал е и други агресивни действия, извършени на обществено място. Присъдата му за това е 8 месеца. За закана с убийство на Митко Григоров съдът му даде 10 месеца, толкова му бе определено и за заканата с убийство на Йордан Григоров.

На основание чл.23 ал.1 от НК на Рамадан е определено едно общо най-тежко наказание за горните три престъпления в размер на 10 месеца лишаване от свобода при общ режим.

Абдраман Абдраманов е признат за виновен за това, че на язовир “40-те извора” е участвал в нанасяне на побой, отправял е ругатни и заплахи, като деянието е извършено в присъствието на много хора, както и за това, че на ул. ”Цар Иван Асен II” е участвал в нанасянето на побой с метална тръба. Присъдата му за това е 1 година лишаване от свобода. За причиняването на средна телесна повреда на Майкъл Иванов, изразяваща се в счупване на 11-и гръден прешлен – 1 година и 10 месеца.

На основание чл.23 ал.1 от НК на Абдраманов е определено едно общо най-тежко наказание за горните две престъпления от 1 година и 10 месеца при първоначален общ режим.

Васил Иванов е признат за виновен а това, че на язовир “40-те извора” и на ул. ”Любен Каравелов” и участвал в нанасяне на побой, отправяне на ругатни и заплахи, хвърляне на камъни и масово сбиване. Присъдата му за това е 1 година лишаване от свобода. За причинена средна телесна повреда на Тодор Тодоров, изразяваща се в счупване на четвъртата дланова кост и разкъсване на разгъващото сухожилия на лявата ръка, довели до трайно затрудняване на движението – 1 година и 6 месеца.

На основание чл.23 ал.1 от НК на Иванов е определено едно общо най-тежко наказание за горните две престъпления, а именно 1 година и 6 месеца при първоначален общ режим.

Стефан Димитров е признат за виновен, че на ул. ”Любен Каравелов” е хвърлял камъни, ругал, заплашвал и е участвал в масово сбиване. Присъдата му за това е 8 месеца лишаване от свобода. За закана за убийство на Йордан Григоров – 10 месеца лишаване от свобода.

На основание чл.23 ал.1 от НК на Димитров е определено едно общо най-тежко наказание за горните две престъпления в размер на 10 месеца при първоначален общ режим.

Асен Асенов е признат за виновен, че на ул. ”Любен Каравелов” е хвърлял камъни и е участвал в масово сбиване. Присъдата му затова е 8 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим.

С условни присъди са:

Яшар Сами - 1 година и 6 месеца с изпитателен срок от 4 години

Исмет Лютви - 1 година с изпитателен срок от 3 години.

Славчо Михайлов - 1 година с изпитателен срок от 3 години

Ангел Михайлов - 1 година с изпитателен срок от 3 години

Костадин Мечев - 1 година с изпитателен срок от 3 години

Джавет Юсеинов - 1 година с изпитателен срок от 3 години

Васил Иванов е осъден да заплати на гражданския ищец и частен обвинител Тодор Тодоров сумата от 8 000 лева, представляваща обезщетение за неимуществени щети, причинени от престъплението, ведно със законната лихва, считано от 26 юни, до окончателното й изплащане. За горницата над тази сума до пълния претендиран размер от 40 000 лв. гражданският иск е отхвърлен като неоснователен.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския окръжен съд.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини