Коледно математическо състезание в Езиковата, 41 медалисти

Дни преди Коледа в Езиковата гимназия „Христо Ботев“ цари  еуфория. При изключителен интерес премина третото издание на Коледно математическо състезание в област  Кърджали, което се проведе на 09.12.2017 г. Големият ентусиазъмна 784  ученици от първи до дванадесети клас за пореден път доказва любовта им към царицата на науките математиката. Това дава повод  и на организаторите от Езиковата гимназия, подкрепени от Съюза на математиците, секция Изток – град София, да популяризират подобни математически турнири, за да печелят все повече почитатели на страната на науките от природоматематическия профил.    

Резултатите от турнира са повече от впечатляващи: 12 златни, 12 сребърни и 17 бронзови медала. Това е най ценната коледна украса на елхата и най-добро пожелание към математиците за Новата 2018 година. Победата е ценна, защото само така учениците могат да изпитат удовлетворение от знанията си и да възнаградят неуморния труд на учителите по математика. Инициативата е прекрасна и набира популярност. С всяко следващо издание броят на участниците се увеличава, което е ясен знак за верния избор.

            На 19.12.2017г. в актовата зала на  ЕГ „Христо Ботев” на талантливите първенци  от последното за 2017 година математическо състезание тържествено бяха връчени медалите, грамотите и наградите -коледни сувенири, раници и ваучери за закупуване на книги. Госпожа Ангелина Костова, началник отдел „ОМДК“  в РУО – гр. Кърджали, и  госпожа Йорданка Чавдарова – директор  на ЕГ „Христо Ботев“ връчиха призовете  и споделиха вълнението си от постигнатите ученически успехи.

Госпожа Чавдарова сподели, че тези успехи се дължат на отговорността, трудолюбието, мотивацията и упоритостта на учениците и професионализма на преподавателите им по математика. Домакините на състезанието благодариха на всички участници за доброто им представяне отправиха покана към всички за участие в следващия дуел - Великденското математическо състезание!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини