Пълен текст на Истанбулската конвенция

След като Министерският съвет прие проект за решение за предложение до Народното събрание за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, последваха много коментари по темата от страна и на политици, и на медии, и на граждани.  По този повод публикуваме пълния текст на т.нар. Истанбулска конвенция. Можете да се запознаете с него ТУК.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    См
    Смехурко
    0 -5
    21:58, 4 яну 2018
    Моля ви има проблем с линк към пълния текст на кон... Виж коментара
  • 2
    Ет
    ето
    12 -5
    11:51, 5 яну 2018
    Скритите опасни текстове в истамбулската конвенция, които толераират педерастията и изивратенията!

    Ето как чрез привидно добрата кауза да не се толерира насилието на жените се вкарва скрито извратенията и хомосексуализма, като нещо което трябва да се счита за нормално . - думичките са - нестереотипни роли на пола, ... какво ли ще рече това ?

    член14 — Образование 1 Страните предприемат, където е подходящо, необхо димите стъпки за включване на съобразен с развиващите се възможности на учащите с е учебен материал по въпроси като равнопоставеност между жените и мъжете, нестереотипни роли на пола, взаимно уважение, ненасилствено разрешаване на конфликти в междуличностните отношения, насилие над жените, основано на пола, и право на ли чна еприкосновеност, в официалните учебни програми и на всички образовател ни равнища.
    • Ва
      Вал
      4 -11
      09:39, 16 яну 2018
      защо търсиш под вола теле? нестереотипни роли -... Виж коментара
  • 3
    Ще
    Ще рече че
    4 -1
    16:46, 5 яну 2018
    ще бъде допуснато и мъжете да сипват на жените си ракийка и да им режат салатка - не само обратното!
  • 4
    Va
    Vasko
    4 -2
    17:21, 12 яну 2018
    Сега се чудя, ако някоя жена ме ядоса да я бия или да не я бия? Ако я бия ще ме накажат според тази конвенция, ако не я набия пък ще ме обвиният, че само защото е жена не я бия
  • 5
    Ка
    КАБУЛИ
    7 -3
    13:32, 15 яну 2018
    Тази Истанбулска конвенция, писана в сараите на някой от султаните, прилича на гюлова градина, в която вместо Адам и Ева се разхождат Пол и Социален пол. Демек Гьотчия и Манаф.
    В това блато от словобледство, в което ясно прозират намеренията на шефовете на ПЕДАЛените фабрики за намиране на невръстни работници във фабриките си за педали.
    И какво означава постоянно повтаряното "овластяване на жените"? Мъжете ставаме на педерасти, жените на македонски войводи и пляскаме радостно на възродилия се матриархат.
  • 6
    Ва
    Вал
    10 -5
    09:37, 16 яну 2018
    Колко от вас прочетоха наистина текста на Конвенцията?
    • He
      He я ща тая ИК
      5 -1
      01:32, 6 фев 2018
      Ако ще златна да е тая ИК, хората НЕ Я ИСКАТ. Научете се да зачитате мнението на народа, а не да се дупите на разни НПО
  • 7
    Ня
    Някой
    1 0
    11:19, 26 мар 2018
    Колко ограничен и необразован е Българския народ... 100000 % никой от негативно коментиращите не е прочел наистина ИК, понеже може би името е "Истанбулска". Ако беше "Калифорнийска" примерно нещата щяха да бъдат други... Прочел съм я цялата ИК, никъде не видях нищо нередно, а единствено защита в полза на малтретирани, изнасилени, бити жени и деца... Никъде по никакъв начин не видях да се пише за 3-я пол. Спрете да се подлъгвате на тъпи манипулации... Използвайте ги тия сиви вещества
Последни новини