51 кърджалийци са се записали за ваденето на Светия кръст на Богоявление, днес се очакват още

51 кърджалийци са се записали за ваденето на Светия кръст на Богоявление , като днес се очакват още. 16 от тях са пълнолетни,  а 35 са деца. Пълнолетните ще скачат в Арда, а децата в специален басейн със затоплена вода.За тях има отоплени стаи и горещ чай в манастирският комплекс „Св.Йоан Предтеча”.

Тази година Светият кръст ще бъде хвърлен в Арда от Негово преосвещенство пловдивският митрополит Николай. Това ще стане от брега на манастирския комплекс в кв.”Веселчане”,  след като се осветят бойните знамена на Българската армия,  меродавна традиция по Богоявление. За пълнолетните кърджалийци, които искат да скачат в реката ще има изградени понтони на брега. От пожарната им осигуряват стълба.

Граждани и журналисти ще наблюдават от брега.

В чертите на манастирският комплекс ще бъде басейнът, където ще скачат децата.

Честването на Богоявление ще започне сутринта в 9,00 часа. Митрополит Николай е приготвил подаръци за всички кърджалийци, които искат да извадят Светия кръст, съобщи отец Николай Величков. Той подчерта, че е чест за града ни идването на владиката. Миналата година той е бил в Асеновград. Тази визита трябва да сплотява кърджалийци, а не да ни разделя,смята свещеникът.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Бъ
    Българин
    1 -2
    18:20, 5 яну 2018
    Понеже в другия сайт има постоянно цензура /в 24 родопи/ а тук винаги е едно към едно приканвам всички които искат да пишат и то свободно ,без цензура,т.е "Ако се одобри от свише изгодному" да го правят в този сайт. Отец Петър системно се занимава единствено с политика прикрит под това расо. Колко сигнала досега има до НПр.Митрополит Николай
  • 2
    Ан
    анонимен
    2 0
    22:00, 5 яну 2018
    Жалко със този си подход губи само ГЕРБ
  • 3
    Ан
    анонимен
    2 0
    22:14, 5 яну 2018
    Превърнаха празника в политика, но без политици не виждам такива- срамM
  • 4
    Ми
    мисля си
    2 0
    23:12, 5 яну 2018
    Тук няма цензура, за разлика от партийния орган Родопи! А на първия коментирал ще му препоръчам да напише в Гугъл "дядо николай ролекс" и да прочете от вестник Марица какви още швейцарски бижута притежава неговото Пр-во. И това ми било духовен водач...
Последни новини