Гл. комисар Младен Маринов: Всяка една спекулация с непроверена информация може да навреди на разследването

    Главният секретар на МВР оповести подробности около намерено тяло на мъж при продължилото тридневно претърсване на района на село Луково. След разпореждане на министър-председателя Борисов министърът на вътрешните работи е свикал щаб, на който е била планирана и организирана мащабна полицейска операция. Ето какво съобщи на брифинг главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов:

    "Силите бяха съсредоточени в района, за който се знае, че живее заподозреният в извършеното тежко криминално престъпление в Нови Искър. Целта беше да се обезпечи сигурността на жителите на вилната зона около с. Луково и да се ограничат възможностите за придвижване на заподозрения. Започна претърсване на зоната дом по дом. Районът е изключително тежък, в него има над 500 изоставени постройки. В операцията участваха полиция, жандармерия, спецполицаи, военна полиция, които в продължение на три дни методично претърсваха зоната, разпределена на квадранти. Така на 7 януари към 14.30 часа, в изоставена къща е открито тялото на мъж, с пистолет в ръка. При предварителния оглед е установено, че има огнестрелна рана в слепоочието. Огледът се извършва от ОДМВР - София. По описанието и дрехите, които са намерени, става ясно, че това е издирваният мъж, но тепърва предстоят експертизи, които трябва категорично да докажат самоличността."

    Главен комисар Маринов обобщи, че първвоначалната цел е да се запази местопроизшествието. По случая ще бъде образувано отделно досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура - София. Разследването по извършеното тежко криминално престъпление в Нови Искър продължава и, едва след като се установи идентичност, има процедура, по която двете досъдебни производства да се обединят, уточни още главният секретар. Предстои съдебно-медицинска експертиза. На този етап данните говорят за един извършител на шесторното убийство, но това също ще бъде потвърждавано или отхвърляно от предстоящите експертизи. Работим в посока за мотивация на убийството, водят се разпити на хора, които са живели с него и могат да дадат повече информация за начина му на живот. Той посочи, че по данни до този момент мъжът е работил епизодично – общ работник по строежите, работил е в автосервиз, не се е осигурявал. В постройката, в която е открит, е живял незаконно и незаконно се е присъединил и към електропреносната мрежа.

    Главният секретар на МВР обърна внимание, че всяка една спекулация с информация, която не е проверена, може да навреди на разследването.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини