Спецоперация на територията на Пловдив, Асеновград и Карлово ​

Действията по опазване на обществения ред, превенция на престъпността и осигуряване на безопасността на движението са осъществени за времето от 23 часа на 3 февруари до 2 часа на 4 февруари.

В областния град екипи на Четвърто РУ и сектор "Специализирани полицейски сили" са проверили 59 лица, 21 автомобила и 2 търговски обекта. Съставили са 3 акта за  констатирани нарушения на законите за МВР и българските лични документи и един – съгласно Закона за движение по пътищата.

309 души, 139 МПС, 21 питейни заведения, 2 игрални зали, 6 места за подслон и 2 частни охранителни фирми са били инспектирани от полицаи на РУ – Асеновград. Издадени са 15 акта по Закона за български документи за самоличност и два предупредителни протокола по Закона за МВР. По линия на пътния контрол са съставени по 11 акта и глоби с фиш. 
На територията на РУ – Карлово са извършени проверки на 119 лица, 51 автомобила, 14 търговски обекта. Съставени са 12 акта по законите за МВР и българските лични документи, 4 акта и 2 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата. Издадени са 4 констативни протокола. 

По време на  спецакцията са задържани петима, срещу които има образувани бързи производства. В два от случаите полицейските мерки са взети за  притежание и разпространение на наркотици. Други двама от извършителите били засечени да шофират след употреба на алкохол над 1,2 промила, а трети – дрогиран.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини