Президентът да изкара стенограмата от срещата с Кирил, настоява Цветанов

Президентът да публикува стенограмата от разговора си с руския патриарх Кирил. За това настоя председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Нова телевизия. Той коментира срещата между руския патриарх Кирил и президента Румен Радев, която се проведе на 4 март, когато главата на Руската православна църква беше на посещение у нас по повод 140-тата годишнина от Освобождението на България от турско робство.

Според Цветанов е невъзможно да няма стенограма от срещата между Радев и патриарх Кирил. По думите му на всяка среща по протокол има стенограф, а Румен Радев умишлено крие стенограмата, защото тя ще разкрие, че президентът не е защитил интересите на страната. Цветанов призова Радев да си признае, че има стенограма и да я публикува, за да се проследи разговора му с руския патриарх. Той е сигурен и че сегашната позиция на президентството ще изглежда странна на фона на стенограмата.

Все пак шефът на депутатите от ГЕРБ смята, че не трябва да се създава противопоставяне между България и Русия. "В момента виждате, че Путин така отправя предизборните си послания, че Русия да се чувства жертва на Запада", коментира Цветанов по повод думите на вицепремиера Валери Симеонов относно духовния глава на Русия. "Питайте президента за анексирането на Крим, каква е неговата позиция", настоя Цветанов.

Той обаче не спря до тук с нападките по адрес на президента и опозицията. По думите му Румен Радев е бил предложен на БСП като кандидатура за държавен глава от руския институт за влияние на БСП.

Източник: novanews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини