Паси: Русофилството е колос на дървени крака

"Русофилството е колос на дървени крака, който няма реални основания." Това заяви бившият министър на външните работи Соломон Паси в коментар за отношенията ни с Русия и посещението на руския патриарх Кирил.

"През последните няколко години от Русия бяха ударени няколко мощни плесници на хората, които я смятат за свой приятел. Първо беше азбуката, вторият път - когато беше казано, че Червената армия е спасила българските евреи и третият път беше посещението на руския патриарх", допълни още Паси пред bTV.

Той припомни, че патриарх Кирил стои много високо в руската йерархия на сигурността: "Той има формално или неформално качества на 4-звезден генерал в руската система за сигурност." 

Относно скандала с отравянето на бившия руски разузнавач Сергей Скрипал, Паси каза: "Дипломатите се гонят, откакто свят светува – това е демонстрация, а не реакция по същество. По същество би било, ако Тереза Мей се позове на чл. 5 от Североатлантическия договор и заяви: "Ние, британците, бяхме нападнати и искаме колективна отбрана срещу отровителството, което се шири."

Паси припомни, че една от версиите за смъртта на цар Борис III гласи, че той е бил отровен от Русия: "Това ми го каза Евгени Примаков и препоръча да търсим в архивите на Кремъл."

В коментар за уволнението на американския държавен секретар Рекс Тилъръсн, бившият външен министър каза: "На Тилърсън доста отдавна му се клатиха краката, тъй като той имаше своя собствена политика по отношение на Северна Корея."

Източник: bTV

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Gi
    GILOTINA
    8 -1
    18:16, 15 мар 2018
    Паси-мръсен и продажен соросоид! Няма право да се нарича българин. Продажник!!!
  • 2
    Он
    Он
    6 0
    18:36, 15 мар 2018
    На този плюнчо трябваше да му сплескаме топчиците 2009 год. когато се беше настанил в апартамент на хотеп ХАСКОВО да провежда кампанията си за депутат от Хасковския МИР.
  • 3
    Дя
    Дядо Щукар -зоодоброволец
    8 0
    19:07, 15 мар 2018
    Този отдавна ми е ясени неприятен Доволен съм от това че поне не е БЪЛГАРИН а е ЕВРЕИН Омръзнало ми е да слушам за този ЖОЛОКОСТпри което загинали 6 000 000 евреи Ще попитам колко руснаци загинаха през този период 2 000 000 колко немци 1 000 000 колко югославяни 6 000 000 Е за тях няма ли ХОЛОКОСТ Такива като ПАСЕТО СОФИЯНСК КОСТОВ БАКЪРДЖИЕВ СИМО КОБУРГА СТАНИШЕВ и други безродници не трябва да се допускат до печата радиото и телевизията видяхме ги що за говеда са
  • 4
    Дя
    Дядо Щукар -зоодоброволец
    4 0
    19:10, 15 мар 2018
    По горе е допусната грешка--руснаците са 20 000 000 немците 10 000 000
  • 5
    Ки
    Киро
    8 0
    21:17, 15 мар 2018
    А слугуването на МОСАД как се характеризира, шебек такъв???
  • 6
    Жо
    жоро
    1 -9
    06:09, 16 мар 2018
    Интелигентен човек, който вижда как работи света.... Виж коментара
    • Ха
      Хасковлия
      2 -1
      11:19, 16 мар 2018
      Ами , ние помним как беше при социализма - никога и никъде не е имало комунизъм. Още от тук си личи,колко си информиран. Ама да се върна на твоите думи - какво да не забравяме , драги ми жоро? Спокойните села, без изнасилени старици, и разрушени къщи ли?
      Подредените и наредени градове, с по няколко завода?
      Постиженията в науката, спорта и изкуството ли?
      Колко убийци се разхождаха по улиците тогава?
      Колко джендър организации имаше тогава?
      Ако ми отговориш на тези прости въпроси ,ще съм ти благодарен.
  • 7
    Тт
    ТТ
    1 -1
    06:15, 16 мар 2018
    Борисов: Светът върви към война, ставам лош пророк
    "Векове наред сме били под владичество, иго, робство, както искате го наречете. Не за ден или два, а за 5 века. Виждате за съжаление все по-излизам лош пророк, от няколко месеца казвам как ще се влошат отношенията и накрая ще стигнем до най-лошото",
    Г-н Борисов, в България" не е имало нито иго, нито робство,нито владичество.В България е имало само 5 вековно "присъствие". В България не е имало Баташко клане, не е имало потурчване.Вие само си измисляте.Това са тоталитарни истории.Левси,Ботев,Каравелов и мн.други са се борили срещу присъствието."Та руснаците са тези,които ни "поробиха".Затова и русофилството е колос на дървени крака -според Паси де.
  • 8
    Па
    Павлов
    5 0
    09:10, 16 мар 2018
    Абе, Паси, не си ври гагата, където не разбираш. Я, след като уеднакви зарядните за за телефони, вземи да уеднаквиш и вибраторите!
  • 9
    Го
    гошо
    5 0
    11:29, 16 мар 2018
    А русофобството е болестно състояние. Каква е тази фобия не мога да разбера. Моля пийте си хапчетата господин Паси.
Последни новини