„Асеновградски върхове и пътеки“ III през юни

През годините Асеновград винаги е бил предпочитано място за любителите на пешеходния туризъм. Невероятната природа, защитените местности, резерватите, водопадите и пещерите са като магнит за търсачите на красивите изживявания. Очаква ни едно наситено с емоции и красота изживяване. Не се колебайте, станете част от третия традиционен поход „Асеновградски върхове и пътеки“! За това призовават ентусиастите от Сдружение „Устремени“.

Маршрутът е избран така, че да направи участниците свидетели на изключителни гледки към Родопите и Тракия. Трасето преминава през една от най-красивите панорамни пътеки в Родопите т. нар. „Асеновградско конче“. Туристите ще имат възможност и да запалят свещ за здраве в няколкото параклиса по пътя – символ на духовността и националната ни идентичност, ще видят тракийските скални светилища Белинташ, Караджов камък и връх „Кръстов“ (Кръстова гора), които образуват сакрален тригъгълник в свещената утроба на Родопа. Ще преминат и през резерват „Червената стена“ – известен с уникалното си биоразнообразие, ще чуят и легенди за пещера „Добростански бисер“ и връх „Попа“, които са част от близките маршрути в района на хижа „Марциганица“. Ще бъде обособен палатков лагер в близост до хижата, нефункционираща от дълго време. За децата ще има изградена въжена система, на която да упражняват уменията си под ръководството на сертифицирани специалисти.

Тази година „Асеновградски върхове и пътеки“ е планиран за 9 – 10 юни. Тръгването ще е в 08:30 ч. от паметника на Цар Иван Асен II в центъра награда. Маршрутът и подробности за похода могат да бъде видени ТУК.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини