10 дни арест за жител на "Лаково", обиждал и псувал полицаи от РУ - Асеновград

Задържане за 10 денонощия в структурно звено на МВР постанови Районният съд за 48-годишен асеновградчанин. Мярката е наложена за непристойното му поведение преди дни пред сградата на Районното управление и за отправени обиди към служители на реда.

Нарушителят Ю.С. е със седми клас образование и е безработен. На 5 май около 20:30 ч. автопатрул с трима полицаи е бил изпратен за проверка по сигнал за нарушаване на обществения ред в циганската махала в кв. "Лаково". Там те разговаряли с К. Й., която се оплакала от своя брат. Жената обяснила, че той излязъл наскоро от затвора, че не спира да пие алкохол и я тормози постоянно. Наложило Ю.С. да бъде отведен в управлението на МВР. След като му е връчен акт за административно нарушение по Наредба №1 на Община Асеновград, мъжът бил пуснат да си ходи. Излизайки от сградата обаче той започнал да се държи агресивно, да вика, псува и да обижда полицаите с изрази като „помияри“ и „боклуци“, онагледявайки ругатните си с недвусмислени жестове.

Ю.С. е задържан. Съставен му е акт по Указа за борба с дребното хулиганство. За определяне вида на наказанието съдът е отчел, че той се явява системен нарушител на обществения ред и че е осъждан за тежки умишлени престъпления на "лишаване от свобода“. Предвид е взет и фактът, че с поведението си Ю.С. показва явно пренебрежение към установените норми за поведение сред обществото и трайно незачитане на личните права на гражданите, както и на органите на държавна власт и управление.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини