Заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия

Изображение 1 от 2

    Всички структури, имащи отношение към намаляването на риска от бедствия, да изградят денонощни дежурства, за да може оперативно и бързо да се реагира при възникнали ситуации като цялостната информация ще бъде докладвана на областния управител. Това е едно от трите решения, взето по време на заседание на Областния съвет в Пловдив за намаляване на риска от бедствия.

    Другите две разисквани точки касаеха определянето на площадки за кацане на вертолети, които ще помагат при възникване на бедствени ситуации и кризи, и необходимостта от защита на личните данни и предпазване от кибер тероризма, които бяха разяснени от проф. д-р Илин Савов от ВУСИ. Областният управител Здравко Димитров призова за изготвяне на нови планове за действия при бедствия и аварии, които ще допринесат за по-бързото и оперативно реагиране и ще намалят риска от възникване на кризисни ситуации.

    На срещата присъстваха директорът на областната дирекция на МВР – старши комисар Атанас Илков, командирът на 68 бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев, директорът на РУО – Пловдив Иванка Киркова, директорът на БЧК – Пловдив Таня Георгиева, директорът на Регионална дирекция по горите Мирослав Иванов, заместник областните управители и главният секретар и главният експерт по сигурността на Областна администрация – Пловдив, кметове на общини и техни представители, представители на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, на териториалната дирекция на Държавна агенция „Национална сигурност“, ръководителите на териториалните звена на централната администрация на изпълнителната власт и други лица, имащи отношение към намаляването на риска от бедствия.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини