Кризисни приоритети в Русия: без храна може, но без интернет - не

По време на криза около половината руски клиенти на интернет (44%) няма да се откажат от световната мрежа, даже ако не им стигат парите за храна и дрехи. Това показват данните от изследване, осъществено от проекта "RUметрика" на базата на информация от рейтинга на "Рамблер ТОП100", едноименната търсачка и собствена онлайн-анкета.

"Провайдерите трябва да вземат предвид този факт при промяната на ценовата си политика и да осъзнаят каква социална отговорност лежи на тях, тъй като за мнозинството потребители интернет се е превърнал във важно нещо", отбелязва "RUметрика" в своето проучване, цитирано от РИА "Новости".

Според него в случай на недостиг на средства за храна, от интернет са готови да се откажат 25% от потребителите, 9% са готови да се откажат от мрежата в полза на развлечения, а 3% - в полза на покупката на дрехи. Все пак 19% са готови с лекота да спрат своя интернет.

Резултатите от онлайн-анкетата, проведена от "RUметрика" в началото на април, показват, че за голямото мнозинство от потребители интернет се е превърнал в значима необходимост.

Мнозинството ползват интернет като инструмент за печелене на пари: 69% са посочили, че използват информацията от мрежата в своята работа, а 7% с негова помощ печелят пари.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини